EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Sport

Katinka újra ragyog

Újra a megszokott győzelmi fokozatba kapcsolt Hosszú Katinka. A kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó vb-n 400 vegyesen lett aranyérmes. Röviddel később pedig 100 háton lett finalista. 

Nem véletlenül nyilatkozta Sós Csaba szövetségi kapitány a vb-rajt előtt, hogy Katinka már-már riói formáját idézi. A 400 vegyesen címvédő úszónő már az előfutamok során nyilvánvalóvá tette, hogy csakis az övé lehet az elsőség. Annál is inkább, mert a döntőben gyorsan az élre állt, és féltávig közel volt a világcsúcsjavításhoz. Ez végül nem sikerült, de így is több, mint négy másodperces előnnyel nyerte meg a 14. rövid pályás vb- aranyérmét.


– Mindig elégedetlen vagyok egy kicsit, de most nagyon örülök ennek az elsőségnek – nyilatkozta az M4 Sportnak Katinka, aki ezzel az újabb aranyéremmel jelezte: magánéleti gondjait maga mögött hagyta. Egyébként további hét számban indul a vb-n, szóval, csak győzzük számolni az érmeket!

EPA/ROMAN PILIPEY

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media új szerződést kötött az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne-nel, így az Albert Parkban lévő versenypálya 2025-ig biztosan a versenynaptárban marad.

 • Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Ahogy az egész nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.