EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld XXIII.kerület

Képviselőket hallgattak le Soroksáron?

Illegálisan készülhetett az a hangfelvétel, amellyel nyilvánosan fenyegetőzik a soroksári polgármester kabinetfőnöke, Gelei József, akinek egy korábbi fenyegető üzenete miatt már áll a bál a kerületben. Geiger Ferenc polgármester hivatalosan nem foglalkozik kabinetfőnöke botrányával, de a kerületi sportklub már elküldte a náluk sajtófőnökként dolgozó Geleit.

Mint korábban megírtuk, Geiger Ferenc soroksári polgármester kabinetfőnöke, Gelei József SMS-ben fenyegette meg Tüskés Józsefnét, a kerület egyik képviselőjét. A dolog pikantériája, hogy Tüskésné a Soroksári Civil Szervezetek, Személyek Egyesületének frakcióvezetője, ennek a képviselőcsoportnak a tagja a polgármester is. Geiger mégsem a megfenyegetett Tüskésné, hanem saját bizalmasa mellé állt az ügyben, és semmilyen hivatalos formában nem hajlandó foglalkozni a fenyegetőzéssel, mondván: ez két magánszemély vitája.


Geleinek olyan beszélgetésről van hangfelvétele, amin ott sem volt?! Fotó: Facebook

Csakhogy mégis beavatkozik a kerületvezető, mégpedig a jelek szerint nem is akárhogyan. Geiger már az első magyarázkodó Facebook-posztjában azt állította: „Saját frakcióm két tagja, Tüskés Józsefné és Mizák Zoltán képviselők megpróbáltak megzsarolni, amennyiben nem rúgom ki a munkatársamat, illetve a közhasznú irodán dolgozó feleségét, bojkottot szerveznek…”

– Valóban felkértük a polgármestert, hogy a fenyegetőző Gelei József köztisztviselőnek és feleségének munkaviszonyát közös megegyezéssel szüntesse meg, mert

ez a fenyegetőzés nem méltó köztisztviselőhöz, ráadásul szerintem nem is dolgozhatnának egy munkahelyen a 2011. évi köztisztviselői törvény alapján. De a polgármester nem volt hajlandó lépéseket tenni, ezért figyelemfelkeltésként a testületi üléstől való távolmaradást választottuk. Ezt az egészet erős túlzás lenne zsarolásnak nevezni. Az viszont érdekes kérdés, honnan van Gelei Józsefnek hangfelvétele a mi frakcióülésünkről, ahol ez elhangzott – háborodott fel lapunknak Mizák Zoltán, a Civil Szervezetek önkormányzati képviselője.


Márpedig Gelei egy zárt, de több ezer soroksári civil tagot számláló Facebook-csoportban azzal büszkélkedik: „Van egy 42 perces hangfelvételem is az előzményekről, illetve arról, ahogy polgármester urat megpróbálja megzsarolni Tüskés Józsefné és Mizák Zoltán képviselő.”

– Gelei mint köztisztviselő nem vett részt a frakciómegbeszélésen, és a polgármester sem jelezte, hogy rögzíteni kívánja az ülést, így érthetetlen és egyben felháborító, hogyan kerülhetett hangfelvétel a fenyegetőző kabinetfőnök birtokába – szögezte le Mizák Zoltán.

– Teljesen kiborultam. Mindig Soroksárért dolgoztam, most is csak ezt szeretném, de hogy menjek be így dolgozni, ha arra kell számítanom, hogy titokban felvehetik minden szavamat – fakadt ki a Lokálnak sírva Tüskés Józsefné, a megfenyegetett képviselőnő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hétszemélyes öröm a családnak

  Hétszemélyes öröm a családnak

  Szinte még alig-alig szoktunk hozzá, hogy ma már minden márka megalkotta a maga SUV-ját, a Skoda Kodiaq máris kategóriájában egy még nagyobbat ugrott.

 • Októberben polgármestereket választunk

  Októberben polgármestereket választunk

  Október 13-án rendezik a magyarországi önkormányzati választásokat. Ez lesz Magyarország történetének nyolcadik szabad önkormányzati voksolása, amely sokban különbözik az országgyűlési és az európai parlamenti választásoktól.

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.