2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Dunaújváros

Kétmilliós támogatást kaptak

Második alkalommal szervezte meg a HOPP, azaz Hankook Oktatási Pályázati Program elnevezésű kezdeményezését a rácalmási abroncsgyár. A programban olyan Fejér, Tolna, Bács-Kiskun megyei középiskolák vehetnek részt, akik 2-2 millió forint támogatásban részesülnek. Ezúttal a dunaújvárosi Rudas iskola volt a kedvezményezett.

Összesen öt középiskolát támogatott 2018-ban a HOPP névre keresztelt programjával a Hankook Tire Magyarország Kft. egyenként 2-2 millió forinttal. Az idei évben ezek egyik a DSZC Rudas Szakgimnáziuma és Kollégiuma volt, akik a felajánlott összegből 21 darab programozható Arduino robotot, valamint egy kétfejes Ultimaker 3D-s nyomtatót vásároltak.


– Informatikai ágazatunk tanulóinak nagyon fontos, hogy kézzelfoghatóan ismerkedhessenek meg a XXI. századnak megfelelő eszközökkel és technológiákkal. A 3D-s nyomtató – amit már három éve szeretnénk beszerezni – és az Arduino robotok újabb szárnyakat adhatnak nekik a számítógépes tervezés, és akár a robottechnológia irányába. Mivel az efféle eszközök beszerzését anyagi hátterünk nem tenné lehetővé, a Hankook támogatása rendkívül értékes számunkra, és a jövő generációja számára egyaránt – mondta el Szemenyei István, a Rudas középiskola igazgatója.

Az idei évben a DSZC Rudas Szakgimnáziuma és Kollégiuma is támogatásban részesült (Fotó: Hankook sajtó)

 

Hwang Seong-Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. igazgatója a cég sajtóközleményében megjelent nyilatkozatában hangsúlyozta: „Az Ipar 4.0 korában, és a hagyományos munkahelyeket bizonyosan átformáló robotizálás küszöbén a Hankookhoz hasonló modern vállalatok kötelessége, hogy hozzájáruljanak a jövő munkavállalóinak korszerű képzéséhez. A Hankook Értékteremtő Program keretein belül megszervezett HOPP is épp erről szól. Csak így gondoskodhatunk arról, hogy a bennünket követő generációk naprakész tudással, és piacképes gyakorlati ismeretekkel lépjenek ki az iskola kapuján. Belső képzéseinkkel házon belül is folyamatosan biztosítjuk munkatársaink számára a szakmai fejlődési lehetőséget.”


Az idei évben egy 15-20 fős csoportnak van lehetősége használni a robotokat, a jövő évben pedig már összesen 50-60 diák számára lesznek elérhetőek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.