2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Ózd

Kettős gyilkosság a Cipóban

November 26-án kettős gyilkosság történt Ózd Cipó városrészében, a Vasvári Pál utcában. Az áldozatok 16 és 18 éves fiatalemberek, akiket anyjuk élettársa szúrt le, de az asszony is súlyos szúrt sérüléseket szenvedett. A gyilkossággal gyanúsított férfit a tett helyszínén elfogták.

Az egész országot megdöbbentette a hír, hogy két egészséges fiatal vesztette életét egy családi perpatvarban. Az elkövetés helye egy kétszintes családi ház volt, ahol a 43 éves D. Andrea két fiával és 31 éves élettársával, Sz. Ádámmal lakott, állítólag albérletben. A rendőrség szakemberei két napon át helyszíneltek, rögzítették a bizonyításhoz szükséges nyomokat.


A gyilkosságról számos ellentmondó sajtóhír szivárgott ki, ám egybehangzó volt az a történet, hogy a férfi szúrta nyakon mindkét nevelt fiát, és megsebesítette az élettársát is. Ezután az asszonyt nem engedte kimenni a házból, aki csak a reggeli órákban tudott megszökni és a szomszédoktól segítséget kérni. Az elkövetéssel gyanúsított Sz. Ádám még az épületben volt és azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a saját nyakát. Több helyen megvágta magát, mire elfogták. A mentők mindkét sérültet az ózdi kórházba szállították, ahol az orvosok műtéteket hajtottak végre rajtuk, majd az intenzív osztályon kaptak elhelyezést folyamatos rendőri biztosítás mellett. Ott került sor az első tárgyalásra, ahol az ügyészség indítványozta az elkövetéssel gyanúsított letartóztatását.

Fotó: Lokál
 Lakóházból horror háza lett

A gyilkosság helyszíne közelében látható környezet elárulja, hogy arrafelé sok az igénytelen ember, hiszen szemétkupacok vannak az út mellett. A horror háza udvarán lepedők lógnak a szárítókötélen, de mozgás nincs. Középkorú asszony tart hazafelé a lányával, tőlük megtudjuk, hogy a szóban forgó család szinte észrevétlenül élt közöttük, soha nem hallottak egy hangos szót sem a házból. Úgy tudják, Ádám és a két fiú Budapestre jártak dolgozni, minden reggel mikrobusz ment értük. Fel sem tudják fogni, mi történhetett.


Mivel az érintettek Hangonyról költöztek Ózdra, a faluban próbáltunk tudakozódni felőlük. Megtudtuk, hogy a meggyilkolt két fiú apja az elmúlt évben megszúrta a szomszédját, ezért most börtönbüntetését tölti. Az így magára maradt asszony pár hónapja állt össze Ádámmal, aki korábban Andrea húgával élt, és közös gyerekük is született. A férfi korábbi munkahelyén nem akarták elhinni a történteket, hiszen kiszámítható, jó munkaerőként ismerték. Információnk szerint egyébként problémás családról van szó, akiknek az elmúlt évben a helyiek elmondása alapján áramlopás miatt égett le a családi házuk, a két áldozatnak pedig már voltak hatósági ügyei. A szurkáló vékonydongájú alkat, és úgy tudni, hogy a fiúk eléggé sakkban tartották, talán terrorizálták is, mert ismerősei többször látták sérülten, vérömlenyes fejjel. Többen emlegették a gyakori alkoholfogyasztást is, ami nem kizárt, hogy a gyilkosság idején is befolyásolhatta az elkövető cselekedetét.

Fotó: Lokál
Az ózdi kórház intenzív osztályán rendelte el a bíró a letartóztatást

A gyilkosság tényleges kiváltó okát viszont csak D. Andrea és Sz. Ádám tudja, akik múlt csütörtökön még az Almási Balogh Pál Kórház intenzív osztályán feküdtek rendőri biztosítás mellett. Oda érkezett a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája, aki az ügyészség indítványának megfelelően elrendelte a gyanúsított Sz. Ádám 30 napos letartóztatását, mivel úgy vélte, hogy fennállna a szökés, elrejtőzés vagy bűnismétlés veszélye, illetve a tanúk megfélemlítésével a bizonyítási eljárás megnehezítése.

Gyilkosságok Ózdon

A kohászvárosban az elmúlt nyolc évben csak 2011-ben nem történt gyilkosság. 2010-ben és 2014-ben négy-négy alkalommal oltottak ki emberéletet az elkövetők, 2016-ban pedig háromszor. A többi esztendőben egy-egy esetben kellett gyilkosság miatt nyomozást indítania a rendőrségnek. Kettős gyilkosság viszont csak elvétve fordul elő, legutóbb 2008. szeptember 24-én történt egy ilyen megrázó eset, amikor egy apát és kilencéves kislányát lőtte le az elkövető. B. Sándor 2,8 millió forintot adott kölcsön jó ismerősének, T. Ádámnak, aki az adósság törlesztése helyett végzett a vállalkozóval és gyermekével.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.