2019. július 20., szombat
Illés

Sport

Kezdhetnek aggódni a románok!

Szívinfarktus közeli állapotba kerültünk a végjátéknál, de a lányok szíve a szerencsére helyén volt. Amikor az akarat megtörhetetlen és meg van a tökéletes taktika, akkor a kapufa is velünk van! Nincs ilyenkor ellenfél, legyen az Spanyolország, Németország, de jöhet akár Románia is!

EB 2018: Extázis az Európa-bajnokságon! Legyőztük Németországot Foto/ M4 Grab

Nincs a női kézilabda válogatottunknak már veszteni valója, mindent megvalósítottak a lányok, még azt is, amire szinte senki nem számított a norvégoktól elszenvedett 38:25-ös fiaskó után. Nincs olyan recept, ami egy ilyen súlyos vereséget követően a fiatal lányok lelkét simán rendbe tudná hozni. A magyar válogatott keret azonban valami mágikus erővel ébredt a németek elleni mérkőzés napján. Rasmussen lenne a mágus, vagy csak szerencsénk volt? Nincs igazi megfejtés, de az biztos, hogy a norvégok elleni szenvedés után nem sokan fogadtak volna a mieink győzelmére azok ellen a németek ellen, akik éppen a norvégokat verték hasonló körülmények között egy góllal a csoportkörben.

EB 2018: Háfra Noémi győztes gólja. 26:25 ide! Fotó/MKSZ

Középdöntő, 2. forduló, II. csoport:

Magyarország-Németország 26-25 (12-10) Nancy, 2700 néző, v.: Pandzic, Mosorinski (szerbek)
Magyarország: Bíró – Lukács 7, Háfra 5, Mészáros, Kovacsics 3, Planéta 3, Schatzl 3, cserék: Kovács A. 2, Pálos-Bognár, Tóth G., Szabó L. 3, Kazai, Lakatos, Kiss É.

Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

A szakértők sem tudnak okosat mondani, maximum annyit; ilyen a kézilabda. Azt pedig végképp senki nem tudja megfejteni, hogy Háfra Noémi hogyan tud ilyen kiélezett helyzetben a mérkőzés utolsó percében döntetlen állásnál öreg rókákat megszégyenítő higgadtsággal elvállalni egy átlövést és bomba góllal kiszaggatni a német hálót – ezzel pedig mennybe juttatni a csapatot! Ahogy ő mondta a mérkőzés utáni interjúban: extázis! Valóban, nehéz jelzőket találni, ha csak Lukács 100%-os, 7-ből 7 góljára, vagy Bíró Blanka bravúrjaira gondolunk. Szabó Laura gyönyörű 3 gólja, és Kovacsics remek helyzetfelismerési, amit például Háfra győztes gólja után a mezőnyben produkált okos faultjával, amiből már csak időn túli szabaddobás következhetett.


Háfra Noémi győztes találata az EHF-EURO oldalán. A kommentátor csak annyit mondott: briliáns!


Hafra secures victory for Hungary

Here's the goal that won Hungary the thrilling match versus Germany! What a star in the making 20-year-old left back Noemi Hafra is 🤯🇭🇺

Gepostet von EHF EURO am Sonntag, 9. Dezember 2018

De ezen a vasárnapon mindenki varázsolt Nancyban, talán a legnagyobbat a kapitány! Rasmussen is kiemelte ugyan a szerencse-faktort de hozzátette az MTI tudósítójának, ezért vagyunk itt, hogy ilyen körülmények között, ilyen fáradtan is harcoljunk, és győzni tudjunk.

– Nagyon büszke vagyok, és örülök, hogy mi lőttük az utolsó, győztes gólt. Mindenki mindent kiadott magából, így elégedett lehetek. Megmutatták a lányok, hogy van szívük, hogy talpra tudunk állni, és csapatként erősek vagyunk. Ma szerencsések és jók is voltunk. Az elején jól működött a védekezés, csakhogy a németek nagy küzdők, de jól jöttünk ki a végjátékból.

EB 2018: Bíró Blanka parádé a németek ellen. Fotó/MKSZ

Mi bajunk lehet ezek után – kérdezhetjük jogosan – hiszen a megtizedelt válogatott túlteljesítette a tervet, váratlan győzelmeket aratott. A világbajnokság sorsolását már az első kalapból várhatjuk a középdöntőbe jutásnak köszönhetően, de hogy még a fináléra is esélyesek lehetünk egy esetleges román-veréssel, azt ki gondolta volna?

Ez a csapat már tudjuk, a lehetetlent megoldja, a csodákra pár napot várni kell. Szerdán, december 12-én igazi presztízs-csata lesz a középdöntő zárómérkőzésén az Ambros Martin vezette Románia ellen.

EB 2018: Háfra Noémi a nyerő lány! Fotó/MKSZ

 

A jelek nagyon biztatóak, mivel a továbbra is 100%-os holland válogatott lebontotta a román falat, egy szoros első félidő után relatív simán verték Neaguékat. A Győri Audi ETO KC holland irányítója Nycke Groot két gólt dobott rögtön az elején, de a hetedik percben egy ütközés után le kellett cserélni, és agyrázkódás gyanúja miatt nem térhetett vissza a pályára. A románok ráadásul még december 11-én egy nappal a mieink előtt Spanyolországgal is megmérkőznek, szóval elvileg fáradtabbak lesznek, és lelkiekben jelenleg most biztosan előttük járunk.

– Semmi nem működött a csapatunkban ma, jobbnak kell lennünk – mondta Ambros Martin a hollandok ellen 29-24 -re elvesztett mérkőzés után. – Azt gondolom, visszatérünk a játékba Spanyolország és Magyarország legyőzésével.

Csak annyit tudunk mondani a Győr korábbi mesterének, sok szerencsét, mert a mi lányaink megtáltosodtak!

A középdöntő jelenlegi állása Nancyban

1. Hollandia 6 pont,

2. Románia 4 (84-76),

3. Németország 4/4 (111-110),

4. MAGYARORSZÁG 4/4 (108-117),

5. Norvégia 2/3,

6. Spanyolország 0/3

Kapcsolódó Cikkek

 • Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media új szerződést kötött az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne-nel, így az Albert Parkban lévő versenypálya 2025-ig biztosan a versenynaptárban marad.

 • Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Ahogy az egész nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.