2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Székesfehérvár

Kézművesek adventi szépségei

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Szent István Művelődési Ház és Hitoktatási Központ, a Szent Donát Alapítvány rendezésében 16. alkalommal nyitották meg december elsején a Szent István Művelődési Házban a Betlehemi szép csillag című kiállítást, amelyet december 22-ig lehet megtekinteni.

A kézművesek és munkáik láthatóak a Püspökség udvarában az adventi napok során, de lesz saját kézműves advent is. December 8-án és 9-én a Kézművesek Házában kézműves-foglalkozásokra várják a gyermekeket és felnőtteket. Mindkét napon lesz mézeskalácssütés, filcből, textilből karácsonyi díszek varrása, de gyöngyből, hímzéssel, fafaragással, kovácsolással, agyagozással, nemezeléssel is készíthetnek díszeket és ajándékokat. A kovácsműhelyt is megnyitják, ami belépődíjas, a pénz az anyagok költségét fedezi, amiért mindenki kedvére kovácsolhat és készíthet meglepetésajándékokat.


Ajándékok és díszek is készülhetnek (Fotó: Keresztesi Balázs)

– A kiállításra egyénileg és csoportosan is lehet nevezni, betlehemi témákban várjuk az alkotásokat. A zsűri gyermek és felnőtt kategóriában a legjobb hat-hat művet díjazza. Óvodák, iskolák kértek tőlünk külön foglalkozásokat, őket is segítjük majd ebben az időszakban – mondta Szenczi Jánosné, az egyesület elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.