EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Szombathely

Kézművességgel a hajléktalanokért, bögrékkel a gyermekekért

Az Uránia udvarból a Fő téri vásárba költözött a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett Kézműves Kuckó Ajándékbolt. Az itt található termékek a szervezet Vörösmarty utcai műhelyében szociális foglalkoztatás keretében készülnek.

Ferkovics József alkotásaira is lehet licitálni Fotó:CSG

Kézzel varrott állat- és mesefigurás filc ujjbábok, fából és papírból készült különböző használati, ajándék- és dísztárgyak, ablakdíszek, csomagolópapír és ajándéktáska is található a standon, ráadásul a bevételt a foglalkoztatás működtetésének költségeire fordítja a szervezet. Így aki náluk vásárol, azokat a szombathelyi hajléktalan embereket támogatja, akik kiszorultak a nyílt munkaerőpiacról, nem segélyből akarnak élni, hanem értékteremtő munkával kívánják a megélhetésüket biztosítani.


A vásáron egyébként kétezer darab Szombathely Advent feliratú bögre is gazdára vár, minden egyes darab árából 150 forintot a Rumi gyermekotthon támogatására fordítanak. Ferkovics József alkotóművész ugyancsak az ő javukra ajánlotta fel két alkotását. A művekre a Kézműves Kuckó Ajándékbolt pavilonjánál lehet licitálni, december 22-ig, a kikiáltási ár 25 ezer forint.

Kapcsolódó Cikkek