EUR: 323,23 Ft
CHF: 286,96 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szombathely

Kézművességgel a hajléktalanokért, bögrékkel a gyermekekért

Az Uránia udvarból a Fő téri vásárba költözött a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett Kézműves Kuckó Ajándékbolt. Az itt található termékek a szervezet Vörösmarty utcai műhelyében szociális foglalkoztatás keretében készülnek.

Ferkovics József alkotásaira is lehet licitálni Fotó:CSG

Kézzel varrott állat- és mesefigurás filc ujjbábok, fából és papírból készült különböző használati, ajándék- és dísztárgyak, ablakdíszek, csomagolópapír és ajándéktáska is található a standon, ráadásul a bevételt a foglalkoztatás működtetésének költségeire fordítja a szervezet. Így aki náluk vásárol, azokat a szombathelyi hajléktalan embereket támogatja, akik kiszorultak a nyílt munkaerőpiacról, nem segélyből akarnak élni, hanem értékteremtő munkával kívánják a megélhetésüket biztosítani.


A vásáron egyébként kétezer darab Szombathely Advent feliratú bögre is gazdára vár, minden egyes darab árából 150 forintot a Rumi gyermekotthon támogatására fordítanak. Ferkovics József alkotóművész ugyancsak az ő javukra ajánlotta fel két alkotását. A művekre a Kézműves Kuckó Ajándékbolt pavilonjánál lehet licitálni, december 22-ig, a kikiáltási ár 25 ezer forint.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.