EUR: 315,73 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Szombathely

Kézművességgel a hajléktalanokért, bögrékkel a gyermekekért

Az Uránia udvarból a Fő téri vásárba költözött a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett Kézműves Kuckó Ajándékbolt. Az itt található termékek a szervezet Vörösmarty utcai műhelyében szociális foglalkoztatás keretében készülnek.

Ferkovics József alkotásaira is lehet licitálni Fotó:CSG

Kézzel varrott állat- és mesefigurás filc ujjbábok, fából és papírból készült különböző használati, ajándék- és dísztárgyak, ablakdíszek, csomagolópapír és ajándéktáska is található a standon, ráadásul a bevételt a foglalkoztatás működtetésének költségeire fordítja a szervezet. Így aki náluk vásárol, azokat a szombathelyi hajléktalan embereket támogatja, akik kiszorultak a nyílt munkaerőpiacról, nem segélyből akarnak élni, hanem értékteremtő munkával kívánják a megélhetésüket biztosítani.


A vásáron egyébként kétezer darab Szombathely Advent feliratú bögre is gazdára vár, minden egyes darab árából 150 forintot a Rumi gyermekotthon támogatására fordítanak. Ferkovics József alkotóművész ugyancsak az ő javukra ajánlotta fel két alkotását. A művekre a Kézműves Kuckó Ajándékbolt pavilonjánál lehet licitálni, december 22-ig, a kikiáltási ár 25 ezer forint.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.