EUR: 323,45 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Belföld

Kihirdették a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei nyerteseit

Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozó, Száraz Evelin úszó, valamint Forró Tamás, a bocsaválogatott és Hegedűs László segítője egyenként 800 ezer forintos ösztöndíjjal készülhet a 2020-as paralimpiára a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram ösztöndíjasaként.

A szerdai díjátadón Árva András, a K&H csoport lakossági marketing szegmens főosztályvezetője kiemelte, hogy a bank vezető pénzintézetként segíti többek között az egészségmegőrzést, amelynek egyik területe a sport.


“Tizenöt éve támogatjuk a magyar sportot, 12 éve a parasportot és a Magyar Paralimpiai Bizottságot, melynek hivatalos pénzintézete is vagyunk” – emlékeztetett.

A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden 1000 forintja után a K&H csoport saját forrásából 1 forintot különít el a sportolók és segítőik részére. A programnak köszönhetően az idei nyertesekkel együtt már 21 sportoló és 4 segítő kapott összesen több mint 20 millió forintnyi ösztöndíjat.


Urr Anita, az MPB főtitkára jelezte, hogy már több sportágban elkezdődött a kvótaszerzés a tokiói paralimpiára és a bank támogatása hozzájárul a versenyzők magas színvonalú felkészüléséhez.

“A kártyaprogram korábbi nyerteseinek mindegyike paralimpiai résztvevővé vált, többségük paralimpiai érmes lett, vagyis jó helyre kerültek a támogatások.” – mondta Urr Anita.

Az egyik idei díjazott, Suba Róbert elmondta: már megkezdte a felkészülést a jövő évi, szegedi integrált kajak-kenu világbajnokságra, és nagy vágya, hogy 2020-ban, Tokióban aranyérmet szerezzen a paralimpián.

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei nyertesei:

felnőtt kategória:

Suba Róbert, paralimpiai és világbajnoki ezüstérmes kajakozó

reménység kategória:

Száraz Evelin úszó, aki mindössze 13 éves, de már részt vett felnőtt Európa-bajnokságon

segítő kategória:

Forró Tamás, a bocsaválogatott és Hegedűs László segítője

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Hatalmas érdeklődés mutatkozik a nagycsaládosok körében a július elsejével életbe lépő családtámogatási elemek iránt – derült Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökének, a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

 • Egymást ölik az ellenzékiek

  Egymást ölik az ellenzékiek

  Az ellenzék továbbra sem vehető komolyan: választási csalás egymás lekutyázása, lopás övezi az ellenzéki előválasztást. Ezek közül a politikusok közel kellene kikerülnie Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellenfelének.

 • 2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  Az Országgyűlés szerdán kezdte meg a jövő évi költségvetés általános vitáját, a képviselők egymás után három napon tárgyalnak a kormány javaslatáról.

 • 500 ezer gyűlt össze a beteg gyerekeknek

  500 ezer gyűlt össze a beteg gyerekeknek

  Több, mint 500 ezer forint gyűjtöttek össze a leukémiában elhunyt újságíró, Blahó Dávid emlékére rendezett jótékonysági koncerten és labdarúgó-emléktornán.