2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Kinyílt az első ablak

Elkezdődött az Adventi Vásár és Ablaknyitogató programsorozata. December 23-ig mindennap 17.00-kor kinyílik az adventi naptár egy-egy ablaka az Árpád téren.

A bánhidai Szent Erzsébet Óvoda apróságainak műsorával vette kezdetét a 21 napon át tartó rendezvénysorozat: a gyerekek Szent Márton és Szent Erzsébet legendájából is előadtak egy-egy részletet. Az Adventi Vásár és Ablaknyitogató rendezvényt tíz éve a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány álmodta meg, manapság pedig már a Tatabánya Pont szervezi: kézműves kirakodóvásárral, fellépőkkel, valamint a város karácsonyfájával és adventi naptárával várják az érdeklődőket az Árpád téren, ami erre a néhány hétre Adventi térré változik. Advent első vasárnapján Schmidt Csaba polgármester nyitotta ki a naptár első ablakát, a városban működő történelmi egyházak képviselői pedig közösen mondtak imát és áldást, majd gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját. Az idei első ablaknyitogatót St. Martin koncertje zárta.


Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.