EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Szombathely

Kirándulás karácsonyra

Hét napon keresztül három autóbusz vitte Pozsonyba, illetve hozta onnan azokat a 60 év feletti szombathelyieket, akik jelentkeztek a 2014 óta nagy sikerrel zajló Aktív időskor program részeként szervezett kirándulásra.

A rendezvénysorozat nem titkolt szándéka, hogy kimozdítsa otthonról az időseket, és az elmagányosodást megelőzve hasznos időtöltést kínáljon számukra. Az önkormányzat által indított programokon eddig csaknem húszezren vettek részt, a buszos útra is mintegy ezren jelentkeztek. Az évet – a hagyományokhoz hűen – a színházban zárják a résztvevők.

Fotó:CSG

Fotó:CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.