EUR: 312,89 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Kirendelte a kormány a TEK-es autókat a karácsonyi vásárok védelmére

Az Origo információi szerint a tegnapi, strasbourgi terrortámadás után döntött úgy a kormány, hogy a karácsonyi vásárok védelme érdekében TEK-es autókat rendel ki.

Mint arról a Lokál is beszámolt, egy marokkói származású terrorista kedd este három embert megölt Strasbourg egyik karácsonyi vásárán. A 29 éves Cheriff Chekattot épp a támadás napján akarták letartóztatni, de nem találták otthon.

Cheriff Chekatt gépfegyverrel nyitott tüzet a strasbourgi Carré D’Or tér mellett található karácsonyi vásár forgatagában. Az „Allah akbar!” felkiáltással támadó férfi három embert megölt, tizenketten megsérültek. Magyar áldozat nincs.


Ezután döntött úgy a kormány, hogy még fokozottabban védi a karácsonyi vásárokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ma temetik Koós Jánost

  Ma temetik Koós Jánost

  Ma délután a család, a kollégák és a rajongók végső búcsút vehetnek a március 2-án elhunyt Koós Jánostól.

 • Pécsi lett Európa fája!

  Pécsi lett Európa fája!

  A tavalyi év magyarországi fája versenyen győztes pécsi havihegyi mandulafa lett a 2019-es év európai fája – tudatta brüsszeli közleményében a verseny szervezéséért felelős cseh Ökotárs Alapítvány nevű szervezet kedden.

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.