EUR: 317,77 Ft
CHF: 279,86 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Sport

Kispályások vagy nagypályások?

Lassan véget ér az NB I-es labdarúgó bajnokság, téli pihenőre vonulnak a játékosok. Kezdődik viszont a teremfoci idény. És bizony egy-egy pénzdíjas tornán elő-előfordulnak olyan csapatok, ahol NBI-es játékosok is pályára lépnek. De megtehetik-e ezt a profi focisták?
Mielőtt bárki legyintene a pénzdíjas téli tornákra, el kell mondani, hogy egyes helyeken nem épp zsebpénzt osztanak szét a játékosok között. Egyrészt már maga a díjazás sem alacsony, másrészt vannak olyan „szponzorok”, akiknek presztízs, hogy az ő csapatuk nyerjen egy ilyen tornán.

Néhány évvel ezelőtt a debreceni tornán – amely talán az egyik legnagyobb ilyen rendezvény a téli szünetben – többek között Dzsudzsák Balázs is pályára lépett. Persze, mindez magában hordozza a sérülés veszélyét is, ami nemcsak egy játékos, de talán egy klub tavaszi életét is befolyásolhatja.


Éppen ezért a kifejezetten a magyar futballal foglalkozó mifocink.com négy kérdéssel fordult a klubokhoz.

1. Kell-a játékosoknak engedélyt kérniük ahhoz, hogy a bajnokság holtidényében bármilyen kispályás bajnokságban játszanak?
2. Egyáltalán szerepelhetnek-e ilyen tornákon a klub játékosai?
3. Milyen lépéseket tervez a klubvezetőség akkor, ha egy játékosról kiderül, engedély nélkül részt vett egy ilyen tornán?
4. Milyen lépéseket tervez a klubvezetőség akkor, ha egy játékos egy ilyen tornán sérülést szenved?

És hogy mit válaszolt a kérdésre a Diósgyőr, a Vidi vagy épp a Ferencváros, azt ide kattintva olvashatják el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szalah vs. Lewandowski

    Szalah vs. Lewandowski

    Akár előrehozott döntő is lehetne a labdarúgó Bajnokok Ligája mai esti slágermérkőzése, ugyanis a Liverpool találkozik a Bayern Münchennel. Most minden szem a csoportkör gólkirályára (8 találat), Robert Lewandowskira szegeződik majd, míg a hazaiaknál Mohamed Szalahtól várják a gólokat.

  • 26 másodperc alatt lecsapták a világbajnokot

    26 másodperc alatt lecsapták a világbajnokot

    Hamar véget ért az Ultimate Fighting Championship (UFC) Phoenixben rendezett gálájának főmeccse, amelyen egykori nehézsúlyú világbajnok, Cain Velasquez csapott össze a kameruni-francia Francis Ngannouval.