EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Sport

Kispályások vagy nagypályások?

Lassan véget ér az NB I-es labdarúgó bajnokság, téli pihenőre vonulnak a játékosok. Kezdődik viszont a teremfoci idény. És bizony egy-egy pénzdíjas tornán elő-előfordulnak olyan csapatok, ahol NBI-es játékosok is pályára lépnek. De megtehetik-e ezt a profi focisták?
Mielőtt bárki legyintene a pénzdíjas téli tornákra, el kell mondani, hogy egyes helyeken nem épp zsebpénzt osztanak szét a játékosok között. Egyrészt már maga a díjazás sem alacsony, másrészt vannak olyan „szponzorok”, akiknek presztízs, hogy az ő csapatuk nyerjen egy ilyen tornán.

Néhány évvel ezelőtt a debreceni tornán – amely talán az egyik legnagyobb ilyen rendezvény a téli szünetben – többek között Dzsudzsák Balázs is pályára lépett. Persze, mindez magában hordozza a sérülés veszélyét is, ami nemcsak egy játékos, de talán egy klub tavaszi életét is befolyásolhatja.


Éppen ezért a kifejezetten a magyar futballal foglalkozó mifocink.com négy kérdéssel fordult a klubokhoz.

1. Kell-a játékosoknak engedélyt kérniük ahhoz, hogy a bajnokság holtidényében bármilyen kispályás bajnokságban játszanak?
2. Egyáltalán szerepelhetnek-e ilyen tornákon a klub játékosai?
3. Milyen lépéseket tervez a klubvezetőség akkor, ha egy játékosról kiderül, engedély nélkül részt vett egy ilyen tornán?
4. Milyen lépéseket tervez a klubvezetőség akkor, ha egy játékos egy ilyen tornán sérülést szenved?

És hogy mit válaszolt a kérdésre a Diósgyőr, a Vidi vagy épp a Ferencváros, azt ide kattintva olvashatják el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kovács Katalin: Át kell élni a vb minden pillanatát

  Kovács Katalin: Át kell élni a vb minden pillanatát

  Kovács Katalin nosztalgikus érzésekkel a szívében indult családjával Szegedre, a kajak-kenu vb-re. A 31-szeres világbajnok felidézheti a szegedi élményeket, és talán a versenyek hangulata nyomán nagyobbik lánya is követi majd az anyai példát.

 • Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél.

 • Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  A férfi 500 méteres kajakpáros bejutott a döntőbe, a kenus Nagy Bianka (200 m) és Bodonyi András (500 m) valamint az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta duó pedig a csütörtöki előfutam után a középfutamban folytatja szereplését a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.