EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Belföld

Komoly béremelések jönnek az egészségügyben

Négy év alatt 72 százalékkal emelik az egészségügyi közalkalmazottak bérét – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Elmondása szerint 2019 júliusától 8 százalékkal, 2020 januárjában 14 százalékkal, majd az év novemberében ismét 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi alkalmazottak bére, 2021-ben pedig újabb 30 százalékkal, ez mintegy 72 százalékos emelést jelent 2022-re. A béremelésre jövőre 14,1 milliárd, 2020-ban 79,4 milliárd forintot szán a kormány.

A miniszter azt is közölte, hogy a kormány döntésének értelmében kifizetik a kórházak adósságait, amelyre  55 milliárd forintot biztosít a kabinet. Elmondta továbbá, hogy a kormány elfogadta az alapellátás és a sürgősségi ellátás átalakításának koncepcióját is.


– A cél az, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várniuk a betegeknek – mondta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Májusban rendezik meg a Szentendrei Sörfesztivált

    Májusban rendezik meg a Szentendrei Sörfesztivált

    Május 3. és 5. között rendezik meg a hagyományos Szentendrei Sörfesztivált a helyi Dunakorzón, ahol három nap alatt kézműves sörök és egyéb gasztronómiai élmények, könnyűzenei tehetségkutató verseny, valamint a The Carbonfools, az Omen, a Hősök és a Belmondo koncertje várja a látogatókat.

  • Kutyajósda is lesz az idei Belvárosi Kutyafesztiválon

    Kutyajósda is lesz az idei Belvárosi Kutyafesztiválon

    Tréfás asztrológiai elemzéssel, kártyavetéssel és számmisztikai elemzéssel is várják az állatbarátokat a szervezők az idei Belvárosi Kutyafesztiválon, amelyet a gazdátlan állatok örökbefogadásának népszerűsítésére rendeznek meg május 4-én a főváros V.