EUR: 335,65 Ft
CHF: 312,24 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Belföld

Komoly béremelések jönnek az egészségügyben

Négy év alatt 72 százalékkal emelik az egészségügyi közalkalmazottak bérét – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Elmondása szerint 2019 júliusától 8 százalékkal, 2020 januárjában 14 százalékkal, majd az év novemberében ismét 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi alkalmazottak bére, 2021-ben pedig újabb 30 százalékkal, ez mintegy 72 százalékos emelést jelent 2022-re. A béremelésre jövőre 14,1 milliárd, 2020-ban 79,4 milliárd forintot szán a kormány.

A miniszter azt is közölte, hogy a kormány döntésének értelmében kifizetik a kórházak adósságait, amelyre  55 milliárd forintot biztosít a kabinet. Elmondta továbbá, hogy a kormány elfogadta az alapellátás és a sürgősségi ellátás átalakításának koncepcióját is.


– A cél az, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várniuk a betegeknek – mondta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Málenkij robotpilóta

    Málenkij robotpilóta

    Sötét lelkületű ember lehetett a felvételen látható bordó Opel gazdája. Nyilván sürgős dolga akadt, amiért e ködös januári 21-én a ferencvárosi pályaudvar melletti Málenkij Robot emlékműhöz szervesen kapcsolódó terecskén vélte megtalálni álmai parkolóhelyét.

  • A magyarok háromnegyede elutasítja a börtönbizniszt

    A magyarok háromnegyede elutasítja a börtönbizniszt

    Az elmúlt időszakban komoly közéleti vitát váltottak ki azok a kártérítési eljárások, amelyek eredményeként a magyar állam jelentős összegeket lenne köteles fizetni az elítélt bűnelkövetőknek a fogvatartás körülményeire hivatkozva.