EUR: 323,25 Ft
CHF: 290,75 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Szekszárd

Könyvet ajándékba!

Szekszárd önkormányzata és a Könyvszolgálat Kulturális Egyesület közös projektet indított – az adventi időszakban jelentkezhetnek azok a rászoruló személyek, akik saját maguknak vagy pedig ajándékba szeretnének egy könyvet.

Egy év alatt 25 ezer példány kelt el Fotó: Nagy Nándor

A könyvszekér egy éve jelen van a megyeszékhely szívében, és alacsony áron kínálnak remek olvasmányokat, ezúttal pedig a hátrányos szociális helyzetben lévőknek szeretnének kedveskedni az ingyenesen felajánlott olvasmányokkal.


Ács Rezső – városunk polgármestere – és Veress Katalin, a Könyvszolgálat Kulturális Egyesület elnöke tájékoztatták a jótékonysági akcióról a sajtó képviselőit Fotó: Nagy Nándor

– Egy nagyszerű kezdeményezést jelenthettünk be a napokban, mégpedig, hogy az egy éve Szekszárdon jelen lévő Könyvszolgálat Kulturális Egyesület szolgáltatási lehetőségeit és kínálatát kibővítettük egy újabb opcióval, miszerint a szekszárdi családok számára szeretnének ingyenesen könyveket ajándékozni, amely olvasmányokat az egyesület tagjai juttatják majd el a családokhoz. A Családsegítő Központ segítségével regisztrálhattak azok, akik részt szeretnének venni ebben az akcióban. Nagyon örülök annak, hogy a könyv nem ment ki a divatból, és nagyon sokan jelentkeztek – tájékoztatott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

Kiemelte, hogy a Könyvszolgálat Kulturális Egyesület nagyon jól érzi magát Szekszárdon. Egy év leforgása alatt 25 ezer könyvet adtak el. A város önkormányzatával való jó együttműködésnek köszönhetően a regionális ellátóközpontjuk letelepítése a városunkban történt meg. A későbbiekben innen fogja majd az egyesület Pécset, illetve Kaposvárt is ellátni.


– Most ezzel az akcióval tulajdonképpen azokon szeretnénk segíteni, akiknek az anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé, vagy pedig mozgásukban korlátozottak, ezért nem tehetik meg, hogy elmenjenek és könyvet vásároljanak, vagy kölcsönözzenek. Ezen személyek számára az ingyenesen felajánlott könyveket térítésmentesen kiszállítjuk, és reméljük, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével ezzel szebbé és még meghittebbé tudjuk tenni a karácsonyt. A jövőben ezt mindenképpen folytatni fogjuk, nem egy egyszerű akcióról van szó, hanem egészen a 2019-es év végéig tervezzük, hogy ezen olvasmányok kiszállítása a szekszárdi családokhoz folyamatosan történjen meg – zárta mondandóját Ács Rezső.

A könyvszekér egy éve van jelen Szekszárd belvárosában. Az ötletgazdák négy éve hozták létre szervezetüket, két magyar–történelem szakos tanár ötleteként. Az elsődleges céljuk az volt, hogy a Z generációval is megszerettessék az olvasást, továbbá, hogy azon személyek számára is elérhető áron kínáljanak könyveket, akik nem engedhetnek meg maguknak a drága, új kiadványokat. Minden műfajban kínálnak olvasmányokat és Szekszárd mellett jelen vannak többek között Pécsen, Kaposváron, Veszprémben és Székesfehérváron is. Szekszárdon egy év leforgása alatt 25 ezer könyv talált gazdára.

 

A könyvszekér népszerű városunkban is Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek