EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Belföld

Korábban péniszpumpával pózolt a zsidózó jobbikos – Fotó!

A hétfői nap egyik híre, hogy nagy nehezen lemondott képviselői mandátumáról Szávay István, a zsidózó jobbikos. Nem ez volt az első botránya a politikusnak, akiről már 2010-ben botrányos felvételek jelentek meg.

Lemondott képviselői mandátumáról a jobbikos Szávay István, miután kiderült róla, hogy nemcsak nőveréssel hencegett, de zsidózott is. Mindez a Jobbik májusi tisztújító kongresszusán történt, ahol Szávay az alábbi épületes beszélgetést folytatta le egy párttársával:


Szávay: Leütöttem egy nőt!

Jobbikos párttárs: Mit csináltál, Pista?
Szávay István: Leütöttem egy nőt. (…) Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk! Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.
Jobbikos párttárs: Orrba gyűrted?
Szávay István: Tessék?
Jobbikos párttárs: Orrba gyűrted?
Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

 

Az esetből azután lett botrány, hogy a HírTV múlt szerdán nyilvánosságra hozta a hangfelvételt. Szávay először szánalmas magyarázkodásba kezdett.

„Egy engem ért méltatlan és megalázó helyzetre méltatlan és megalázó viccelődéssel reagáltam” – írta a Facebookon. E szerint Szávaynak vicc, ha azt mondja valakiről, hogy “büdös zsidó”, vagy “kampós orrú rohadék”. Ha ez nem lenne elég gerinctelen, Szávay rátesz egy lapáttal és további mentegetőzésbe kezdett: “Nem ütöttem meg, nem bántottam senkit”.


MTI/Kovács Attila

 

Magyarra lefordítva: zsidóztam ugyan, de csak “viccből” mondtam, hogy meg is vertem. Ebből ugye két eset következik: Szávay vagy valóban megverte az említett, általa zsidó származásúnak tartott hölgyet, de most ezt letagadja, vagy valóban nem verte meg, de mégis úgy érezte, hogy ezzel henceghet.

Olvasóinkra bíznánk melyik verzió a gyomorforgatóbb, mi ezt nem tudjuk eldönteni…

Szávay reakciója azért is felháborító, mert utána azzal jön, hogy ő is tisztában van vele: vállalnia kell a következményeket. Nos, ez szerinte le van tudva azzal, hogy lemond frakcióvezető-helyettesi és országgyűlési jegyzői posztjáról.

Egészen hétfőig úgy tűnt igaza van. Erre utalt, hogy Sneider Tamás Jobbik-elnök még szombaton is úgy fedte meg zsidózó párttársát, hogy az ne nagyon fájjon neki.

MTI Fotó: Soós Lajos

 

“Azt gondolom, nem kell különösebben magyarázni, hogy Szávay István nagyzoló, otromba szavai a hazai közéleten belül a Jobbik közösségében is megdöbbenést váltottak ki. Helyesen tette, hogy felelősséget vállalt az elhangzottak miatt, és lemondott minden parlamenti tisztségéről, hiszen egy politikus még az őt ért – ugyancsak méltatlan – inzultus után sem beszélhet ilyen hangnemben” – írta a Facebookon Sneider, majd hosszas elmélkedésbe kezdett az ország és a világ dolgairól, melynek végén eljut oda, hogy elkezdi mentegetni Szávayt, mondván: az ő reakciója csak válasz volt.

“Ezen közös álmunk megvalósítását veszélyezteti az, aki feleslegesen náci szagot kiált egy liberális szórakozóhelyen, de az is, aki erre úgy reagál saját körében, mint ahogy azt Szávay István tette” – írta. Később egy kommentben még tovább ment. Valaki ugyanis felvetette: Szávaynak talán jól fizető képviselői mandátumáról is le kéne mondania.

“Nyugodtan lemondhatott volna a képviselői mandátumáról, ha gerinces de mint látjuk ebben sem az!” – írta valaki, mire Sneider már konkrétan kiállt zsidózó párttársa mellett: “Valóban, sokan a sokkal súlyosabb hibáikért sem vállalják a felelősséget. Ő megtette, bár lehet hogy nem a legszélsőségesebb módot választva, de úgy gondolom, hogy jelen helyzetben nagyon nagy szükség van a munkájára a magyar parlamentben.”

 

Korábban botrányos képek jelentem meg Szávayról

Szávay mostani botránya nem előzmény nélküli. Még 2010 márciusában robbant a bomba, mi szerint Szávay, aki akkoriban a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének vezetője volt meglehetősen érdekesen bulizott.

“Szávay Istvánról, a Jobbik nemzetpolitikusáról privát fotók kerültek ki az internetre, melyeken részegen pénisznagyobbítóval pózol” – írta például a Mandiner, de a teljes magyar sajtót napokig foglalkoztatta az eset. A beszámolók szerint Szávay az egyik képen “virslivel töltött vákuumos péniszhosszabbítóval pózol”. Tehát a képen nem Szávay nemi szerve, hanem egy virsli látható a szexuális segédeszközben. Mi a biztonság kedvéért azért kitakartuk a fotót, amit ITT láthatnak cenzúra nélkül.

A Jobbik akkor kiállt politikusuk mellett, mondván a fotók még politikai karrierje előtt készültek, Szávay pedig politikai lejáratásnak tartotta a képek kiszivárgását és nyilvánosságra hozását.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek