EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Extra

Korda György elárulta a titkot – Így kell pókerversenyt nyerni!

Szeretsz pókerezni? A legendás Korda György elárulta a Lokálnak, hogyan lehetsz a legjobb! Az énekes a házigazdája a tegnap induló pókerversenynek, a Budapest Poker Opennek.

Balázs Klári már tűkön ülve várja, hogy vasárnap 14 órától megmérkőzzön azokkal a hölgyekkel, akik indulnak az idén 10 éves Budapest Poker Open (BPO) mellékversenyén, a Ladies Openen, amire még a verseny kezdete előtt is lehet jelentkezni. Természetesen Korda György sem hiányozhat Klárika mellől, aki ezúttal nem játszik, mert a Budapest Poker Open házigazdája lesz. Akik lemaradtak a főverseny tegnapi indulásáról, azok még ma és holnap még jelentkezhetnek. Szombaton lesz az elődöntő, vasárnap pedig a döntő.


Tavaly 195 versenyző ült asztalhoz és tette próbára magát. A nyereményalap 58 500 000 forintra nőtt, melyből 20 versenyző vihetett haza pénzjutalmat. Az első helyezett nyereménye, több mint 13 millió forint volt. A Ladies Openen pedig 25 hölgy próbált szerencsét 2017-ben. Idén a BPO várható összdíjazása – létszámtól függően – 72 millió forint is lehet, így nem csoda, hogy nagy érdeklődésre számítanak a Las Vegas Casino-ban, az Eurocenterben.

Korda György nem csak a zenében, de pókeres körökben is legendás. Feltettünk neki pár olyan kérdést, ami nem csak a fisheket, de a profikat is érdekelheti.


Korda György és Balázs Klári Fotó: Cser Dániel

Van kedvenc kezdő lapja?

Korda György: Egy pókerjátékos álma mindig a két ász, de ez ritka. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a pókerjátékos igazi álma az, hogy a flop passzoljon a két lapjához. Ha nekem van egy K-Q és feljön J-10-9, na az igazi álom. De fontos leszögezni, hogy a pókerjáték nem az álomról szól, hanem egy igazából egy komoly sport. Semmi köze a szerencsejátékhoz, persze mint bármilyen más sportban ugyanannyira fontos a szerencsefaktor. Ha a tenisz játékosnál a hálóról a saját térfelére esik a labda akkor peche van, ha az ellenfél térfelére pattan a labda a háló tetejéről, akkor szerencséje. Ilyen formában a pókerjátékban is dominál a szerencse, de hosszútávon valójában csak a tudás. Vannak játékosok, akik hisznek valamilyen lapban egyszínű 5-ös 4-esben, de ez nem én vagyok. Nem is szeretek ezekkel játszani, mert az esetek 75 százalékában nem jön hozzá semmi. De 25 százalékban – ha jönnek hozzá a kis lapok – akkor meg verhetetlen, mert senki nem gondol rá, hogy ilyen lappal játszanak. Ez is mutatja, hogy a pókerjáték borzasztó komplikált.

Mi a kezdő pókeresek legnagyobb hibája?

Korda György: Ha három egyforma szín jön fel a floppon, akkor a profiban a félelemérzés benne van, hogy itt lehet valakinek színe. A kezdő pókeres azonban nem igazán veszi figyelembe ezeket a dolgokat. Nagyon oda kellene figyelniük a színre és a sorra.

Mi volt a legemlékezetesebb játék, amit közvetített?

Korda György: Egyszer közvetítettem Royal flush-öt, méghozzá pikk színben (a pikk a legerősebb szín, utána jön a kör, a káró és a treff. Tehát a pikk ász erősebb, mint a kör ász – a szerk). John Fooladi volt a játékos és olyan szép volt látni azokat a lapokat…

Könnyen kiismerhető egy játékos az asztalnál?

Ha valakivel sokat játszol – mondjuk heti egyszer cashgame-ezel – az jobban kiismerhető. Általában a világhírű játékosok azért kiismerhetőek, mert a versenyeket közvetítik és le lehet venni a stílusukat, ez ellen úgy védekeznek a legjobbak, hogy váltogatják a stílusukat.  Persze vannak árulkodó jelek az asztalnál, ez természetes, hisz az ember idegrendszerére a feljövő lapok mindenképpen hatnak. Én a játékos kezét nézem, ugyanúgy fogja-e a lapot, ha hívás után megnézi akkor az bizonyos fokú gyengeséget jelez. Szóval a szem és a kéz sokat elárul.

Mi kell ahhoz, hogy megnyerhessünk egy versenyt?

Egy versenyen úgy kerülhetünk a döntőasztalhoz, hogy körülbelül 15 partit rosszabb lappal nyertünk meg. Ebben már a blöff is benne van. A rossz találkozásokat valahogy el kell kerülni, persze ehhez már szerencse is kell. Fontos a töretlen koncentráció is, hogy mi az ami feljött és mi lehet abból. És jó megtanulni, hogy dobni legalább olyan érték, mint nagyot hívni. Ha van kézben QQ és jön a flopon A-K-7-es és hívnak, akkor azt el kell tudni dobni…

Kapcsolódó Cikkek

 • Rátonyi Kriszta hálás az exének

  Rátonyi Kriszta hálás az exének

  Kirobbanó formában van Rátonyi Kriszta. A csinos műsorvezető jól is érzi magát a bőrében, de mint mondja, külsejével nem mindig volt elégedett.

 • Holtan találták a hétvégén eltűnt sikeres filmproducert

  Holtan találták a hétvégén eltűnt sikeres filmproducert

  Megtalálták egy tóban Piotr Wozniak-Starak sikeres lengyel filmproducer holttestét. A férfit vasárnap hajnal óta keresték, miután kiderült, hogy motorcsónakjából beleesett a vízbe – közölte csütörtökön egy lengyel belügyminisztériumi illetékes.

 • Gyász! Elhunyt Szaxi Maxi

  Gyász! Elhunyt Szaxi Maxi

  Hosszan tartó betegség után elhunyt Fekete Gyula. Szaxi maxi halálának hírét a gyászoló család tudatta a rajongókkal.

 • Ákos újra tarolt

  Ákos újra tarolt

  Tizenkét kategóriában már a negyedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat a Zamárdiban tartott Strand Fesztivál nyitónapján augusztus 20-án.