EUR: 330,97 Ft
CHF: 301,32 Ft
2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb Pécs

Korei óriáscég jön Pécsre

A dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján. Pécsen 455 embert alkalmaznak első körben. 

A miniszter közölte, hogy a székesfehérvári kapacitásbővítés, illetve a pécsi és rétsági új telephely-létesítés 7,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap, és összesen 516 munkahelyet teremt. A korábbiakhoz hasonlóan ezt a beruházást is erős nemzetközi versenyben nyerte el Magyarország – tette hozzá. A cég a világ egyik vezető autóipari beszállítója, Pécsre a tervek szerint a hűtőközeg-továbbító cső, a hőszivattyúszelepek, a vízszelep és pumpa gyártását csoportosítja, vagyis az autók klímaberendezéseinek és hűtőrendszerének fontos alkatrészeit gyártja az itteni üzemben. Páva Zsolt polgármester a bejelentés kapcsán elmondta, a város számára óriási siker, hogy a cég Pécsett hozza létre a tervezett új munkahelyek túlnyomó hányadát. Hozzátette: hónapokig tartó tárgyalássorozat eredménye, hogy a dél-koreai cég Pécset választotta. Mint mondta, városunkban a Déli Ipari Parkban veti meg a lábát a Hanon. Decsi István, Pécs alpolgármestere szerint a vállalat idetelepülését segítette, hogy a megyeszékhelyen az utóbbi években több neves foglalkoztató is megtelepedett, emellett munkaerő is rendelkezésre áll a környéken.


Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.