EUR: 323,93 Ft
CHF: 289,90 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Hódmezővásárhely

Korrupciógyanú a városházán?

Több helyi cég panaszkodott, hogy nem átláthatók a pályázati kiírások, a vállalkozók korrupcióra gyanakszanak, és felmerülhet annak az esélye, hogy egyes beszerzések kifejezetten egy cégre vannak kiírva – mondta el Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz-frakció vezetője sajtótájékoztatóján.

– Az elmúlt hetekben több vállalkozó is azzal keresett meg minket, hogy valami bűzlik a városházán. Arra panaszkodnak, hogy a város által kiírt pályázatok, közbeszerzések nem átláthatóak, sőt volt olyan, aki azt mondta, hogy korrupciószaga lengi körül a vásárhelyi beszerzéseket – mondta el Hegedűs Zoltán.


Hegedűs Zoltán, a hódmezővásárhelyi Fidesz frakcióvezetője

A frakcióvezető kiemelte, az átláthatósággal valóban vannak problémák. A város honlapján megtalálható dokumentumokban azt érzékelhetjük, hogy folyamatosan sakkoznak a beadási határidőkkel, ami felveti annak a lehetőségét, hogy ezzel valakinek az előnyére próbálják alakítani ezeket a beszerzéseket. A bontások sem nyilvánosak, és nem zárt borítékban kell leadni az ajánlatokat. Felmerülhet: ha valaki később viszi az ajánlatát, és bennfentes információt kap, akkor esetlegesen előnyhöz juthat, kedvezőbb ajánlatot adhat. Ez az összejátszás lehetőségét veti fel.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere

– A másik probléma, hogy a szerződések nem kerültek nyilvánosságra, és a város honlapján sem láthatók. A vállalkozók szeretnék leellenőrizni, hogy az ő ajánlatukkal szemben, aki megnyerte az adott beszerzést, az mennyiért nyerte meg. Magyarul szeretnék látni, hogy vajon valóban náluk olcsóbb ajánlat nyert-e. Ebből egyértelműen az látszik, hogy a polgármesteri hivatal, amit Márki-Zay Péter vezet, folyamatosan megsérti a város beszerzési szabályzatát – fogalmazott a képviselő.

Kapcsolódó Cikkek