EUR: 336,18 Ft
CHF: 313,31 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Veszprém

Köszönet a több évtizedes tanításért

Arany, gyémánt, vas és rubint emlékdiplomával köszöntötték a jubiláló pedagógusokat múlt héten a városházán. „Gyermekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, ami a földünkön osztályrészünkről jutott, de saját tökéletességünket is ez mozdítja előre” – Brunszvik Teréz gondolatát idézve köszöntötte a pedagógusokat Némedi Lajos alpolgármester az ünnepélyes rendezvényen.

Jubiláló pedagógusokat köszöntöttek (fotó: Kovács Bálint)

– Brunszvik Teréz  nevéhez fűződik a magyarországi óvodaprogram elindítása. Nagyon szerette a gyerekeket, szeretett oktatni, tanítani: életének jelentős részét áldozta szép hivatására. Ugyanúgy, mint Brunszvik Teréz annak idején, sok évtizeden keresztül fáradtságot, erőt és szabadidőt nem sajnálva, néha az egészségüket sem kímélve oktatták, tanították türelemmel, megértéssel, szelídséggel és szeretettel gyermekeinket az itt jelen lévő pedagógusok is. Úgy gondolom, hogy az ország, a város sem tartana itt, ha a pedagógusok nem tettek volna ilyen sokat az érdekünkben: gyermekeinkért, értünk, barátainkért, ismerőseinkért – emelte ki köszöntőjében Némedi Lajos.


Az okleveleket Némedi Lajos és Halmay György adták át (fotó: Kovács Bálint)

Az ünnepélyen olyan pedagógusokat köszöntöttek, akik több évtizede vették kezükbe diplomájukat, és elindultak egy olyan úton, amiért mindannyian hálásak lehetünk. A 2018-as év emlékdiplomáit Némedi Lajos alpolgármester és Halmay György, az önkormányzat köznevelési, ifjúsági és sportbizottságának elnöke adta át.

Az ünnepségen a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola vonósai játszottak (fotó: Kovács Bálint)

A rendezvény zárásaként a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola vonósai Bach egyik szerzeményének előadásával kedveskedtek az ünnepelteknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.