EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Veszprém

Köszönet a több évtizedes tanításért

Arany, gyémánt, vas és rubint emlékdiplomával köszöntötték a jubiláló pedagógusokat múlt héten a városházán. „Gyermekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, ami a földünkön osztályrészünkről jutott, de saját tökéletességünket is ez mozdítja előre” – Brunszvik Teréz gondolatát idézve köszöntötte a pedagógusokat Némedi Lajos alpolgármester az ünnepélyes rendezvényen.

Jubiláló pedagógusokat köszöntöttek (fotó: Kovács Bálint)

– Brunszvik Teréz  nevéhez fűződik a magyarországi óvodaprogram elindítása. Nagyon szerette a gyerekeket, szeretett oktatni, tanítani: életének jelentős részét áldozta szép hivatására. Ugyanúgy, mint Brunszvik Teréz annak idején, sok évtizeden keresztül fáradtságot, erőt és szabadidőt nem sajnálva, néha az egészségüket sem kímélve oktatták, tanították türelemmel, megértéssel, szelídséggel és szeretettel gyermekeinket az itt jelen lévő pedagógusok is. Úgy gondolom, hogy az ország, a város sem tartana itt, ha a pedagógusok nem tettek volna ilyen sokat az érdekünkben: gyermekeinkért, értünk, barátainkért, ismerőseinkért – emelte ki köszöntőjében Némedi Lajos.


Az okleveleket Némedi Lajos és Halmay György adták át (fotó: Kovács Bálint)

Az ünnepélyen olyan pedagógusokat köszöntöttek, akik több évtizede vették kezükbe diplomájukat, és elindultak egy olyan úton, amiért mindannyian hálásak lehetünk. A 2018-as év emlékdiplomáit Némedi Lajos alpolgármester és Halmay György, az önkormányzat köznevelési, ifjúsági és sportbizottságának elnöke adta át.

Az ünnepségen a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola vonósai játszottak (fotó: Kovács Bálint)

A rendezvény zárásaként a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola vonósai Bach egyik szerzeményének előadásával kedveskedtek az ünnepelteknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.