EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Sport

Kovács Bálint: Az irány jó, de még sokat kell gyorsulnom

Ismét végigversenyezheti az egész téli szezont Kovács Bálint. A H-Moto Team fiatal motorosa a tavalyi szezon után idén is ott lesz a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600-as kategóriájának mezőnyében, ahol a
hivatalos kétnapos teszten már túl van, míg a mostani hétvégén pedig dupla futamot teljesít Dohában.

Bálint úgy érzi, hogy kezd visszaszokni a 600-as motorra, de még kell egy kis idő, hogy a maximumot tudja kihozni magából. A szezonnyitón egyértelmű célja, hogy tovább gyorsuljon és minél közelebb végezzen a legszűkebb elithez. Úgy tűnik, a H-Moto Team állandó szereplőjévé válik a Losail Ázsia Bajnokságnak: a Katarban rendezendő bajnoki sorozaton Kis Viktóriát követően – aki 2015-ben bajnoki címet szerzett a hatszázas férfimezőnyben – immár másodszor vesz részt Kovács Bálint. A 17 éves motoros azonban nem saját, ezres Suzuki motorjával indul, hanem a Superstock 600-as kategóriában, egy Kawasaki nyergében. Bálint már túl van a motorral való megismerkedésen, miután részt vett a bajnokság hivatalos, kétnapos tesztjén. A mostani hétvégén az első bajnoki futamokra kerül sor, mégpedig a Doha közelében található MotoGP versenypályán.


A H-Moto Team ifjú tehetsége – aki idén megszerezte az ezresek között a csapat első felnőtt magyar bajnoki címét – a teszten elsősorban az idei motorjával és az új versenyfutóműjével ismerkedett. A feladatot teljesítette, hiszen
egyrészt visszarázódott a 600-as motorra, másrészt a köridei fokozatosan javultak, így a második nap már a
különböző alapbeállításokra tudott koncentrálni. Ugyan még nem érte el az előző szezonban futott legjobb idejét,
ám biztatóak voltak az első próbálkozások, így a hétvégi versenyen már mindenképpen a legjobb ötben szeretne végezni.

– A teszt két napja a visszarázódás jegyében telt, hiszen utoljára a szeptember végi szezonzárón, Hockenheimben ültem motoron, akkor is egy ezres Suzukin. Amellett, hogy szinte újra meg kellett szoknom a hatszázas Kawasakit,
mindvégig próbáltuk megtalálni a legideálisabb beállítást, ugyanis idén már új versenyfutómű került a motorba. Ez
már most érezhetően jobb, mint a korábbi, ám még nagyon sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy ott legyünk, ahol
szeretnénk. Az időm a hatodik helyre volt elég, de nem ez volt számunkra a lényeges. Úgy érzem, hogy a hétvégi
szezonnyitót egy egész jó alap setuppal fogjuk tudni majd elkezdeni, amit tovább csiszolgathatunk az edzéseken.
ó Még messze vagyunk az elejétől, sokat kell gyorsulnom, de úgy gondolom, az irány jó. A célom, hogy a legjobb öt között végezzek, minél közelebb a legszűkebb elithez – mondta a H-Moto Team 17 éves motorosa.


A 2018–2019-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje:

1.forduló – 2018. december 6-7.
2.forduló – 2018. december 14-15.
3.forduló – 2019. január 25-26.
4.forduló – 2019. február 8-9.
5.forduló – 2019. március 29-30.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kovács Katalin: Át kell élni a vb minden pillanatát

  Kovács Katalin: Át kell élni a vb minden pillanatát

  Kovács Katalin nosztalgikus érzésekkel a szívében indult családjával Szegedre, a kajak-kenu vb-re. A 31-szeres világbajnok felidézheti a szegedi élményeket, és talán a versenyek hangulata nyomán nagyobbik lánya is követi majd az anyai példát.

 • Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél.

 • Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  A férfi 500 méteres kajakpáros bejutott a döntőbe, a kenus Nagy Bianka (200 m) és Bodonyi András (500 m) valamint az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta duó pedig a csütörtöki előfutam után a középfutamban folytatja szereplését a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.