2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb XIV.kerület

Közmunkát kaptak a Ligetben rongálók

Nem érte meg rongálni és szembeszegülni a rendőrökkel a Ligetben (MTI Fotó: Balogh Zoltán, a kép illusztráció)

Garázdaság és rongálás miatt ítélt közérdekű munkára a Pesti Központi Kerületi Bíróság 11 aktivistát, akik tavaly nyáron, illetve idén tavasszal tiltakoztak a Liget felújítása ellen.

Az aktivisták 2017. július 4-én az 56-os emlékmű melletti területen előre be nem jelentett rendezvényt tartottak, hogy a Liget felújítása keretében aznapra szervezett faátültetés ellen tiltakozzanak. A rendezvényt a rendőrség feloszlatta, de az aktivisták továbbra is a helyszínen maradtak. A kordonnal elhatárolt építési területnél a vádlottak közül nyolcan tizenkét ismeretlen társukkal több kerítéselemet megrongáltak, amivel összesen több mint 60 ezer forint kárt okoztak. Továbbá ketten – három másik vádlott-társukkal együtt – április 10-én délelőtt az Ötvenhatosok terén a Néprajzi Múzeum építkezési területét körülvevő, OSB lapokból álló kerítés egyik oldalát betörték, bementek az építkezési területre, a biztonsági őröket trágár kifejezésekkel sértegették, feléjük köptek, egyikük egy korábban letört OSB lap darabjával az egyik biztonsági őrt megdobta.


A XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság valamennyi vádlottal szemben 200-250 óra közötti közérdekű munkavégzés büntetést szabott ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.