EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb XIV.kerület

Közmunkát kaptak a Ligetben rongálók

Nem érte meg rongálni és szembeszegülni a rendőrökkel a Ligetben (MTI Fotó: Balogh Zoltán, a kép illusztráció)

Garázdaság és rongálás miatt ítélt közérdekű munkára a Pesti Központi Kerületi Bíróság 11 aktivistát, akik tavaly nyáron, illetve idén tavasszal tiltakoztak a Liget felújítása ellen.

Az aktivisták 2017. július 4-én az 56-os emlékmű melletti területen előre be nem jelentett rendezvényt tartottak, hogy a Liget felújítása keretében aznapra szervezett faátültetés ellen tiltakozzanak. A rendezvényt a rendőrség feloszlatta, de az aktivisták továbbra is a helyszínen maradtak. A kordonnal elhatárolt építési területnél a vádlottak közül nyolcan tizenkét ismeretlen társukkal több kerítéselemet megrongáltak, amivel összesen több mint 60 ezer forint kárt okoztak. Továbbá ketten – három másik vádlott-társukkal együtt – április 10-én délelőtt az Ötvenhatosok terén a Néprajzi Múzeum építkezési területét körülvevő, OSB lapokból álló kerítés egyik oldalát betörték, bementek az építkezési területre, a biztonsági őröket trágár kifejezésekkel sértegették, feléjük köptek, egyikük egy korábban letört OSB lap darabjával az egyik biztonsági őrt megdobta.


A XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság valamennyi vádlottal szemben 200-250 óra közötti közérdekű munkavégzés büntetést szabott ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.