EUR: 315,69 Ft
CHF: 280,92 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Kudarcba fulladt a baloldali szakszervezetek tüntetése

Az ellenzéki sajtó többnapos kampánya ellenére alig tüntetett két-háromezer ember szombaton a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása ellen. A baloldali pártok és baloldali szakszervezetek demondstárciója láthatóan kudarcba fulladt.

Fontos megemlíteni, a kifejezetten kevés létszám annak is köszönhető, hogy a törvény szövege világos: senkit nem köteleznek túlórára, mert önként vállalt túlmunkát enged csupán a törvény.


A tüntetés így nem más, mint a szakszervezetek kétségbeesett akciója, hiszen a dolgozó nélkülük is meg tud állapodni a munkáltatóval, îgy félnek, higy nem lesz többet szükség szakszervezetre. Egyértelmű tehát, hogy politikai hisztériáról van szó, mert senkit nem kötelezhetnek túlórára az írásos beleegyezése nélkül, ahogy az állítás sem igaz, hogy a túlórát három évente kell kifizetni, mert a ledolgozott túlorákat, ahogy eddig is, minden hónapban ki kell fizetni.‎

A Fidesz-KDNP kormánya mindig is a munkahelyteremtés kormánya volt, ezért támogatja, hogy a dolgozók a magasabb kereset érdekében mindig önként vállalt munkavégzésre kapjanak lehetőséget, de ehhez mindig szükség van a dolgozók beleegyezésére – mondta Hollik István kormányszóvivő pénteken.

A kormány hivatalos Facebook-oldalán megjelent videóban Hollik István kijelentette: ez a kormány mindig is a munkahelyteremtés kormánya volt. “Szemben a szocialistákkal, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé, mi már közel 800 000 munkahelyet teremtettünk és folyamatosan emeljük a béreket” – tette hozzá.


Kapcsolódó Cikkek