EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Különös betegség végzett nyolc elefánttal

Különös betegség végzett nyolc elefánttal az észak-tanzániai Ngorongoro járás területén.

Joseph Meng’oro, a körzet vadvédelmi hatóságának munkatársa aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy további elefántok is elpusztulhatnak.


“Arash körzetében az elefántok az ormányukon keresztül vérezni kezdtek, végül elpusztultak” – mondta.

Az állatokat falubeliek látták a környéken kószálni, mielőtt összeestek volna.

A Tanzániai Vadvédelmi Kutatóintézet (TAWIRI) szakértői először tapasztalnak ilyen betegséget Tanzániában az elefántok között.

A tetemekből vérmintákat is vettek, melyeket a Tanzániai Állatorvosi Laboratóriumban (TVLA) elemeztek, azonban nem mutatták ki betegség nyomait.

A szakértők lépfene (antrax) nyomai után kutattak, ezt azonban nem találtak a mintákban. Megfigyelők szerint további tesztekre van szükség, lehetséges ugyanis, hogy az orvvadászok használtak tiltott mérgező anyagokat az állatok leölésére, hogy megszerezzék az értékes elefántcsontot.

Azonban mind a nyolc elefánttetem teljes volt, nem hiányoztak az agyarok. Elképzelhető, hogy időben bejelentették az eseteket, még mielőtt a tettesek el tudták volna őket távolítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.