EUR: 336,20 Ft
CHF: 313,32 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Nyíregyháza

Látogatórekord a Munkácsy 50-en

Nyíregyháza polgármestere közbenjárására és Pákh Imre beleegyezésével hosszabbították meg a Munkácsy 50 nyitvatartási idejét. Így dőlhetett meg már zárás előtt két héttel a rekord. Érdeklődők nemcsak a megyéből és a környékről, hanem a Dunántúlról, a Duna–Tisza közéből, de a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Partium területéről is érkeztek. 

Múlt héten csütörtökön köszöntötték a Jósa András Múzeumban a Munkácsy kiállítás 30 ezredik látogatóját. A nyíregyházi hölgy jutalma egy 2019-es, egész évre szóló múzeumi tiszteletjegy. A Múzeumok Éjszakáján nyílt bemutató augusztus 21. után kiegészült a szentpétervári Ermitázsból ideszállított művekkel. Azóta Nyíregyházán látható az Ásító inas, a Kis cukortolvaj, a Mosónők és egy Krisztus-mellkép is, illetve megtekinthetők a Nemzeti Galéria és a magángyűjtő Pákh Imre képei.


(Fotó: Lokál)

A következő attrakció a hazai plein air festészet megteremtője, Szinyei Merse Pál kiállítása lesz. A látogatók csak remélhetik, hogy a Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum igazgatójával folyó tárgyalások sikerrel zárulnak, és a Majális is Nyíregyházára érkezik 2019 második felében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.