2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Nyíregyháza

Látogatórekord a Munkácsy 50-en

Nyíregyháza polgármestere közbenjárására és Pákh Imre beleegyezésével hosszabbították meg a Munkácsy 50 nyitvatartási idejét. Így dőlhetett meg már zárás előtt két héttel a rekord. Érdeklődők nemcsak a megyéből és a környékről, hanem a Dunántúlról, a Duna–Tisza közéből, de a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Partium területéről is érkeztek. 

Múlt héten csütörtökön köszöntötték a Jósa András Múzeumban a Munkácsy kiállítás 30 ezredik látogatóját. A nyíregyházi hölgy jutalma egy 2019-es, egész évre szóló múzeumi tiszteletjegy. A Múzeumok Éjszakáján nyílt bemutató augusztus 21. után kiegészült a szentpétervári Ermitázsból ideszállított művekkel. Azóta Nyíregyházán látható az Ásító inas, a Kis cukortolvaj, a Mosónők és egy Krisztus-mellkép is, illetve megtekinthetők a Nemzeti Galéria és a magángyűjtő Pákh Imre képei.


(Fotó: Lokál)

A következő attrakció a hazai plein air festészet megteremtője, Szinyei Merse Pál kiállítása lesz. A látogatók csak remélhetik, hogy a Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum igazgatójával folyó tárgyalások sikerrel zárulnak, és a Majális is Nyíregyházára érkezik 2019 második felében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.