EUR: 336,21 Ft
CHF: 313,21 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Belföld

Lemondott a zsidózó jobbikos

Bár a hétvégén – egy nappal a hanukai gyertyagyújtás előtt – még bőszen mentegette zsidózó párttársát Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, Szávay István hétfőn mégis lemondott parlamenti mandátumáról. A politikus korábban azzal hencegett, hogy megvert egy zsidó nőt.

A Lokál is többször beszámolt róla, hogy milyen vállalhatatlan kijelentést tett a Jobbik májusi tisztújító kongresszusán Szávay István, a párt országgyűlési képviselője. Habár Szávay hétfőn végül lemondott parlamenti mandátumáról, érdemes felidézni, hogyan is változott meg a politikus véleménye, és hogyan mentegette pártelnöke, Sneider Tamás.


Szávay a botrány szerdai kirobbanása után fél nappal reagált csak, ebben elismerte, hogy ő hallható a felvételen, de a nőverést tagadta, szerinte azt csak „viccből” mondta. A jobbikos ekkor mondott le frakcióvezető-helyettesi és országgyűlési jegyzői posztjáról. A politikus feltehetően arra számított, hogy ezzel „megúszhatja” a botrányt, és nem kell parlamenti mandátumáról is lemondania.

Erre utal Sneider Tamás Jobbik-elnök reakciója, aki még szombaton is csak mentegetni volt képes párttársát. Sneider helyesnek tartotta, hogy Szávay lemondott a tisztségeiről, egy későbbi kommentjéből pedig az is kiderült, hogy mindezt elegendőnek is vélte.


„Nyugodtan lemondhatott volna a képviselői mandátumáról, ha gerinces de mint látjuk ebben sem az!” – vetette fel egy kommentelő, mire az egykori szkinhedvezér tovább védte zsidózó emberét: „úgy gondolom, hogy jelen helyzetben nagyon nagy szükség van a munkájára a magyar parlamentben.”

Szávay a botrány ellenére is ragaszkodik képviselői székéhez
MTI/Kovács Tamás

 

Ezzel dicsekedett a jobbikos

Jobbikos párttárs: Mit csináltál, Pista?
Szávay István: Leütöttem egy nőt. (…) Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk! Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.
Jobbikos párttárs: Orrba gyűrted?
Szávay István: Tessék?
Jobbikos párttárs: Orrba gyűrted?
Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek