2019. július 20., szombat
Illés

Sport

Liu Shaolin Sándor SMS-ben dobta ki világbajnok párját

Interjút adott az angol Daily Mail című portálnak Elise Christie, rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki sokáig a magyar aranyérmes Liu Shaolin Sándor párja volt, aki a brit sportolónő szerint SMS-ben adta ki az útját.

Bár sokan aranyéremre is esélyesnek tartották a rövidpályás gyorskorcsolyázó Elise Christie-t a 2018-as phjongcshangi téli olimpián, nem sikerült éremmel zárnia a tornát, viszont nagyon komolyan megsérült. A háromszoros világbajnok Christie a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1000 méteres számának döntőjében bukott hatalmasat, ami miatt edzője ölben vitte le a pályáról. Akkor készült az az emlékezetes kép, amint a párja Liu Shaolin Sándor vigasztalni próbálja.


Credit line: Profimedia, Press Association

 

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a később aranyérmet szerző Shaolin és Christie már nem alkot egy párt. Most a 28 éves brit sportoló a Daily Mailnek beszélt arról, hogy miként is szakított vele a magyar gyorskorcsolyázó nyár elején.

„SMS-ben közölte, hogy szakítani akar. Szerintem azért ért véget a kapcsolatunk, mert nem tudott osztozni a fájdalmamban, amikor ő annyira boldog volt. A legfőbb támaszom tűnt el az életemből” – mondta Christie.


Liu Shaolin júliusban, a Facebookon közölte, hogy már nem alkot egy párt Christie-nel.

„Igaz, hogy elváltak az útjaink Elise-szel. Nem haraggal váltunk szét, de a nagy távolság, a kevés találkozás nem könnyítette meg a dolgunkat, így nemrégiben úgy döntöttünk, nem folytatjuk tovább” – írta akkor.

Emlékezetes, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású négyes szerezte meg Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét a rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres férfi váltóversenyében a phjongcshangi játékokon.

Credit line: Profimedia, Press Association

Kapcsolódó Cikkek

 • Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media új szerződést kötött az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne-nel, így az Albert Parkban lévő versenypálya 2025-ig biztosan a versenynaptárban marad.

 • Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Ahogy az egész nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.