EUR: 323,74 Ft
CHF: 292,49 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Külföld

Luxuslakásokat építenek a migránsoknak Hamburgban

A helyi Alternatíva Németországért (AfD) nevű párt, a lakosokkal egyetértésben úgy véli, a hajléktalanokkal és szegény emberekkel korántsem bánik olyan segítőkészen a város, mint az érkező migránsokkal.

A Ripost.hu beszámolója szerint a hamburgi AfD képviselőcsoportja lett figyelmes arra, hogy a városban élő migránsoknak milyen lakóparkot húz fel a város vezetése közpénzen. A lakások mindegyike nagy balkonnal, földig érő ablakokkal, beépített konyhákkal lett tervezve. A tervek szerint összesen 114 lakás készül el a jövő év első felében, amelyekben 300-380 ember lelhet majd új otthonra. Ezekbe azonban nem költözhetnek be rászoruló családok, se hajléktalanok, ide csak és kizárólag bevándorlók költözhetnek.


A helyi lakosok amellett hogy fel vannak háborodva, hogy a városvezetés részben az ő pénzükből építtet ingyen luxuslakásokat a migránsoknak – és technikai csapatot is szolgáltat nekik, akik segítenek a költözésben, felépítik a bútorokat, és a hátramaradt szemetet is elszállítják – még amiatt is félnek, hogy lakóhelyük környéke teljesen megváltozik a migránsok tömeges betelepítésével.

Egy korábbi jelentésből pedig az derül ki, hogy Hamburg 2016-ban 900 millió eurót, 2017-ben pedig 770 millió eurót költött elsősorban illegális bevándorlókra. Ezeket a lakásokat elnézve az idei költségvetés sem lesz sokkal kevesebb – írja a Ripost.hu.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  A pop királya tíz éve, 2009. június 25-én halt meg. Ellentmondásos örökséget hagyott maga után, s miközben 750 millió albumot adott el, pályafutása végén a sajtó már inkább csak különcségeiről, szexuális botrányairól írt, ő pedig a nagy visszatérésről álmodott.

 • A nap képe: Forró a talaj

  A nap képe: Forró a talaj

  A népszokás szerint Szent Iván éjjelén a nyárközépi tűzgyújtás a megtisztulást, a gonosz elűzését és az újjászületést jelképezi.

 • Hatalmasat bakizott a híradós

  Hatalmasat bakizott a híradós

  Az Extra News televízió fiatal híradóshölgye éppen Mohamed Murszi, volt egyiptomi elnök haláláról számolt be, amikor annyira elbambult, hogy a súgógép által adott információk végéről még azt is beolvasta, hogy „Samsung készülékről küldve”.