EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Szolnok

Málta ellen is vízbe ugranak a pólósaink

Egy nem túl acélos erőfelmérő vár december 10-én a magyar férfi vízilabda-válogatottra. A nemzeti együttes Málta ellen ugrik medencébe a világliga keretein belül, és minden bizonnyal nem fognak olyan csúfosan szerepelni, mint annak idején a futballisták. A mérkőzés Szombathelyen kezdődik 17.30-kor.

A válogatottnak értelemszerűen nem kell a legerősebb kerettel felvennie a küzdelmet a szigetországiak ellen, hiszen az aktuális ellenfelek nulla ponttal szerénykednek a négyes csoport utolsó helyén, és meglehetősen kicsi az esély arra, hogy a máltai pontgyártás épp az éllovas magyarok ellen kezdődik el. A válogatott magját – összesen öt játékossal – a Ferencváros adja, a Szolnoki Dózsa-Közgép csapatát Kardos Gergely és Bátori Bence képviseli majd.


A magyarok további programja nem lesz ennyire egyszerű: Märcz Tamás együttese 2019. január 29-én Németországba látogat, február 19-én Oroszországot látja vendégül, majd a csoportkör zárásaként március 12-én Máltára utazik. A csoport első két helyezettje bejut az Európa Kupa áprilisi nyolcas döntőjébe, onnan pedig az első három helyezett képviselheti a kontinenst a világliga szuperdöntőjében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.