2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Zalaegerszeg

Mányoki Attila jövőre újra nekivág

Bemutatták a Hetedik című, Mányoki Attiláról, becenevén Lecsóról szóló filmet Zalaegerszegen. A közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen a sportoló felidézte legutóbbi, az Északi-csatorna meghódítására tett törekvéseit. Mindezt az Echo Televízió munkatársai dokumentálták.

A megyeszékhelyi hosszútávúszó augusztusban vágott neki másodszor az Ocean’s Seven nevű kihívás utolsó, még hiányzó állomásának. Az Írország és Skócia között húzódó tengerszoros több mint harminc kilométeres távja azonban ezúttal is kifogott rajta, akárcsak 2016-ban. Most is a kihűlés és a medúzák támadása akadályozta meg abban, hogy befejezze a sorozatot. „Lecsó” ennek ellenére elégedett volt a teljesítményével. – Benne volt a pakliban, hogy a természettel szembeni küzdelemben alulmaradok, ám ami nagyon fontos volt számomra, hogy nem a felkészületlenségem miatt, hanem a befolyásolhatatlan természeti világ miatt nem sikerült – nyilatkozta a találkozón.


Az önkormányzat igyekszik minden segítséget megadni a sportolónak sikerei, céljai eléréséhez, erre évek óta külön forrást, évente több millió forintot biztosítanak a költségvetésből. Támogatják továbbá azokat a kihívásokat, feladatokat, megmérettetéseket, amelyekre Attila vállalkozott. A rendezvényen elhangzott: hamarosan egy megerőltető fizikai felkészülés kezdődik Mányoki Attila számára, hogy jövőre újra nekivághasson az Északi-csatornának.

“Lecsó” azaz Mányoki Attila újra megpróbálja a legnehezebb ,egyben utolsó kihívást

“Lecsó” azaz Mányoki Attila újra megpróbálja a legnehezebb ,egyben utolsó kihívást

A biztonsági mellény védelmezi majd a figyelmetlen autósoktól a kis ovisokat

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.