EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Sport

Már csak a csodában bízik Mourinho

Nagyon nehéz helyzetben van a Manchester United labdarúgócsapata. José Mourinho, az együttes menedszere szerint már az is csoda lenne, ha a legjobb négyben végeznének a Premier League tabelláján.

Őszinteségi rohamot kapott José Mourinho, a Manchester United menedzsere. A portugál szakember a brazil RedeTV-nek nyilatkozva jelentette ki, hogy csoda lenne, ha csapata a Premier League-ben el tudná csípni az első négy hely egyikét. Ez magyarul azt jelenti, hogy Mourinho már most elkezdte felkészíteni a szurkolókat arra, hogy simán benne van a pakliban, hogy jövőre a Vörös Ördögök nem lesznek ott a Bajnokok Ligája főtábláján.


Fotó: Profimedia

Jelen pillanatban a United hetedik az angol elsőosztály tabelláján, 8 pontra a BL indulást jelentő negyedik helytől. A manchesteri együttes november 3-án nyert meccset utoljára.

– Tavaly azt mondtuk, hogy a második hely elérése fantasztikus volt, hiszen nem tudjuk felvenni a versenyt bizonyos klubokkal. Jelenleg azon vagyunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk. Csoda lenne, ha a negyedikek lennénk a bajnokságban – mondta Mourinho.


Chris Sutton, a BT Sport szakkommentátora szerint Mourinho egyértelműen úgy viselkedik, mint aki ki akarja harcolni a menesztését.

– A portugál jelen pillanatban izgalmasabb, mint a futball, amit a csapata produkál a pályán. Látszik, hogy nem érzik jól magukat a játékosok. Nem tudom megmondani, hogy mi történik majd januárban, de úgy gondolom, hogy azt szeretné, hogy kirúgják. A kinevezése katasztrófa volt és több pénzt akar. Tud bárki valami jót mondani a United játékáról ebben a szezonban? Nem igazán, és ez azért van, mert a menedzser mindenkit hibáztat csak magát nem – vélekedett a korábbi futballista.

Mourinho viszonya a játékosokkal sem tökéletese. Az angol The Times című lap szerint a hétvégi Southampton elleni 2-2-vel végződő bajnoki után egy vírusnak nevezte a világbajnok középpályását, Paul Pogbát. Ez a kijelentés az után hagyta el a száját, hogy a francia futballista kritizálni merészelte a csapat taktikáját, ugyanis szerinte egyszerűen nem volt kinek passzolni, mert a társai nem mozoghattak szabadon a pályán. Egyes források szerint egyébként Pogba már a januári átigazolási szezonban el fogja hagyni a csapatot.

EPA/PETER POWELL

A Manchester United nem lazíthat, ugyanis fontos meccsek következnek a továbbiakban. Holnap az Arsenal otthonába látogatnak Paul Pogbáék, majd a Fulhamet fogadják hazai pályán. Jövőhéten a Valenciával találkoznak, azután pedig a Liverpool következik idegenben.

Kapcsolódó Cikkek