2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Békéscsaba

Már gyönyörködhetünk a város karácsonyfájában

Már a város főterén díszeleg Békéscsaba idei karácsonyfája. A fát november utolsó kedd reggelén hozták el egy hatalmas utánfutóval az Aulich utcából.

A fenyő közel 10 méter magas, a súlya csaknem 15 mázsa. A fát reggel fél kilenckor kezdték felállítani, és közel egy órába telt, mire a városháza előtt elhelyezett állványban elfoglalta a helyét. A szakemberek egy hatalmas daruval emelték fel, és láncfűrésszel faragták a törzsét, amíg nem fért bele a talpába. Majd következett a díszítés, amiben óvodások és a profi szakemberek működtek közre. Több mint 700 darab színpompás díszítőelemet, valamint 600 folyóméter LED-es fényfüzért helyeztek el a fenyőfa ágain – írja közösségi oldalán Szarvas Péter polgármester. Az ünnepi díszbe öltözött karácsonyfa az első vasárnapi adventi gyertyagyújtáskor már gyönyörű fényben tündökölve várta a csabaiakat.


Városszerte telepítik már a karácsonyi fényeket, aminek köszönhetően ünnepi díszbe öltöznek a közterületek az adventi időszakra. Felépült az adventi vásár is, amely mind a városvezetés, mind a lakosság körében – stílusa miatt – nagy felbolydulást keltett.

A városvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy az advent a szeretet és gondoskodás időszaka. Ilyenkor még fontosabb, hogy törődjünk egymással és összefogjunk a rászorulók megsegítéséért. Ezért december 12-én ismét megrendezik a csabai karácsony jótékonysági koncertet, amelynek bevételéből a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház Gyermekosztályát támogatják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.