2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Békéscsaba

Már gyönyörködhetünk a város karácsonyfájában

Már a város főterén díszeleg Békéscsaba idei karácsonyfája. A fát november utolsó kedd reggelén hozták el egy hatalmas utánfutóval az Aulich utcából.

A fenyő közel 10 méter magas, a súlya csaknem 15 mázsa. A fát reggel fél kilenckor kezdték felállítani, és közel egy órába telt, mire a városháza előtt elhelyezett állványban elfoglalta a helyét. A szakemberek egy hatalmas daruval emelték fel, és láncfűrésszel faragták a törzsét, amíg nem fért bele a talpába. Majd következett a díszítés, amiben óvodások és a profi szakemberek működtek közre. Több mint 700 darab színpompás díszítőelemet, valamint 600 folyóméter LED-es fényfüzért helyeztek el a fenyőfa ágain – írja közösségi oldalán Szarvas Péter polgármester. Az ünnepi díszbe öltözött karácsonyfa az első vasárnapi adventi gyertyagyújtáskor már gyönyörű fényben tündökölve várta a csabaiakat.


Városszerte telepítik már a karácsonyi fényeket, aminek köszönhetően ünnepi díszbe öltöznek a közterületek az adventi időszakra. Felépült az adventi vásár is, amely mind a városvezetés, mind a lakosság körében – stílusa miatt – nagy felbolydulást keltett.

A városvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy az advent a szeretet és gondoskodás időszaka. Ilyenkor még fontosabb, hogy törődjünk egymással és összefogjunk a rászorulók megsegítéséért. Ezért december 12-én ismét megrendezik a csabai karácsony jótékonysági koncertet, amelynek bevételéből a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház Gyermekosztályát támogatják.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.