2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb XIV.kerület

Már látható az aranyhasú mangábé

Az állatkertek világában ritkaságnak számító aranyhasú mangábé született  a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Bár a kis mangábé október végén született, mostantól láthatja a nagyközönség a Madagaszkár-házban és a hozzátartozó kifutóban.

Az aranyhasú mangábé  Nyugat-Afrikában, a Kongó-medence sűrű erdőségeiben őshonos. Mivel élőhelyük a kutatók számára nehezen hozzáférhető, valamint rejtett életmódot folytatnak, nincs információ a vadonbeli állomány pontos nagyságáról. Az állattal főként a belső, fűtött térben lehet találkozni, ahol a kicsi születése miatt egy ideiglenes kordont állítottak fel az üvegfal előtt, de ez nem akadályozza meg az állatok megfigyelését.

Már a nagyközönség is megnézheti a ritka állatot (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.