EUR: 330,96 Ft
CHF: 301,32 Ft
2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb Nagykanizsa

Már vágják a fenyőket

November utolsó napjaiban megkezdték a fenyők kivágását az ország egyik legjelentősebb fenyőtermesztő vidékén, Nagykanizsa térségében.

A termelők azt mondják, a tavalyihoz képest nem emelkednek jelentősen az árak, de némi drágulásra számítani kell – ennek egyik oka a csapadékszegény nyár, ami miatt lucfenyőből idén kevesebb termett, mint az előző esztendőkben.


Dél-Zalából az ország szinte minden pontjára kerülnek fenyőfák (Fotó: MTI/Varga György)

A luc métere most akár 3500 forintba is kerülhet, ami a 2017-eshez képest átlagosan ezerforintos növekedés. A drágább fenyők – például a nordmann – ára viszont jelentősen nem változik, hiszen azt nem bírná el a piac.

A dél-zalai fenyők egyébként megjelennek az ország minden pontján, sok surdi termelő például a fővárosba viszi a karácsonyfának valót, s vannak olyanok is, akik külföldre értékesítenek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.