2019. július 20., szombat
Illés

Belföld

Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják, mint ajándékot az érzékeknek, és elegáns mozdulattal forgatják a poharat. Azoknak a hölgyeknek és uraknak, akik úgy beszélnek a bor bársonyosságáról, zamatáról, illatáról, ahogy a szerelem szépségéről.

Maul Zsolt a hagyományos, kézműves borkészítést részesíti előnyben, felhasználva nagyszülei és szülei tapasztalatait, amelyeket a XXI. század borászati technológiáival ötvöz.


Borai egyedi stílusúak, kedvencei a francia fajták, a merlot, a cabernet sauvignon, illetve a cabernet franc.
Ezek közül is a cabernet franc áll legközelebb a szívéhez. Saját franc-ja a legnagyobb büszkesége, amely a Lator fantázianevet kapta.

A Maul Borászat jelenleg a családi háznál kialakított kis feldolgozóban kapott helyet. Egy 2008-ban elnyert uniós pályázat tette lehetővé a felújításokat és a korszerűsítést. A négy 8000 literes és az egy 5000 literes kóracél tartály modern szőlőfeldolgozást tesz lehetővé, míg nyílt tartályaikban tradicionális szőlőfeldolgozást folytatnak.

Összesen 500 hektoliter bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis, családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt dolgoznak fel. 2015-től évjáratonként 30–35 ezer üveg bort palackoznak a pincészetben.

Kapcsolódó Cikkek