EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Belföld

Megbundázhatták a Jobbik tisztújítását – Hangfelvétel!

Előre le voltak osztva a lapok a Jobbik májusi tisztújító kongresszusán – derül ki egy hangfelvételből, amelyen Szávay István, a párt azóta zsidózáson kapott, és ezért lemondott képviselője még a szavazás előtt arról beszélt, hogy melyik jelölt hány szavazatot kap majd.

Már Toroczkai László, az azóta új pártot alapító egykori Jobbik-alelnök is sejtette akkoriban: a később a Mi Hazánk Mozgalmat alapító Dúró Dóra és ő is „erős ellenszélben” indultak az elnöki  és elnökhelyettesi posztért. De hogy mennyire nem volt esélyük, arról egy most előkerült hangfelvétel árulkodik, amelyen Szávay István, a párt volt frakcióvezető-helyettese beszél. (Érdekesség, hogy ez már a második hangfelvétel, ami kiszivárog a májusi kongresszusról Szávaytól, az elsőn egy zsidó nő megverésével dicsekedett, amiért később le is mondott képviselői mandátumáról.)


A politikus órákkal a szavazás előtt (a háttérben hallatszik Szabó Gábor pártigazgató nyitóbeszéde) megjósolta, hogy Volner János, Z. Kárpát Dániel, Apáti István, Hegedűs Lórántné, Stummer János és Bana Tibor is bekerülnek az elnökségbe, sőt még a pontos szavazati arányokat is előre tudta.

Szávay még a szavazati arányokat is tudta előre
MTI/Kovács Tamás

 

Szávay beszélgetőpartnere megjegyzi, hogy totózni fog párttársával, ha ez bejön. Szávay erre elismeri, hogy két hete az eredményen dolgozik. Az még a tisztújító előtt kiderült, hogy a Jobbik Vona Gábor bukott pártelnökhöz hű vezetése agresszív telefonos kampányba kezdett, hogy megakadályozzák Toroczkai és Dúró hatalomra kerülését. A mostani hangfelvételből kiderült, hogy ehhez is volt köze a lemondott Szávaynak, hisz a politikus elmondása szerint sokat telefonált azért, hogy a várt eredmény kialakuljon.


Az azért elgondolkodtató, hogyan tudhatta előre Szávay még a szavazati arányokat is nagyjából pontosan belőni, ha nem manipulálták a tisztújító kongresszus szavazását.

„Tűpontosan belőttem, hogy mi lesz”

Szávay István: Volner, Z. Kárpát, Apáti, Hegedűs, Stummer, Bana. Ez lesz a sorrend.

Jobbikos párttárs: Ba…d meg, csak elmegyek veled totózni.

Szávay István: Két hete ezen dolgozok, tűpontosan belőttem, hogy mi lesz.

Jobbikos párttárs: Ezt hogy a fa…mba lehet tűpontosan belőni?

Szávay István: Úgy, hogy kurva sok telefont intéztem. Volner meg fogja kapni a szavazatoknak körülbelül a 70-75 százalékát, a Z. Kárpát kb. 65-öt, az Apáti és az Enikő 50-55-öt…

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek