2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Megerősítették a német-francia határ ellenőrzését a Strasbourgban történt lövöldözés miatt

Megerősítették a német-francia határ ellenőrzését a közvetlenül a határ francia oldalán fekvő Strasbourgban történt lövöldözés miatt – jelentették be szerdán Berlinben.

Eleonore Petermann, a szövetségi belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a határigaztgatásért felelős szövetségi rendőrség egységei a Franciaországgal közös határszakasz egészének térségében fokozta védelmi és ellenőrzési tevékenységét.


A karácsonyi vásárokról szólva hangsúlyozta, hogy nem változott a fenyegetettség szintje, nem fokozzák a készültséget, és nincs ok arra, hogy az emberek a biztonság miatti aggodalomból elkerüljék ezeket a rendezvényeket.

Sajtóbeszámolók szerint elsősorban a Strasbourggal szomszédos Kehl térségében erősítették meg az ellenőrzést, három átkelőnél valamennyi járművet megállítanak a szövetségi rendőrség gépkarabéllyal felszerelt, golyóálló mellényt viselő tagjai. Az úgynevezett mélységi, a határtól számított 30 kilométeres övezetben végzett ellenőrzés is intenzívebb a szokottnál. A rendőri jelenlét a Strasbourggal határos Baden-Württemberg tartomány mellett Saar-vidék és Rajna-vidék Pfalz tartományban is erőteljesebb.

A szövetségi rendőrség egy szóvivője az ARD országos köztelevíziónak megerősítette azt a sajtóértesülést, hogy a feltételezett elkövető, Cherif Chekatt mellett egyik testvérét, Sami Chekattot is keresik.

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter egy sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy a német és a francia hatóságok “célzottan, és nagyon jól” dolgoznak együtt. Hozzátette, hogy a német hatóságok eddig mindenben megfelelően jártak el a feltételezett elkövető ügyében, Németországban elkövetett törvénysértése miatt felelősségre vonták, megbüntették, majd kitoloncolták az országból.

Cherif Chekattot lopás miatt ítélték el Németországban. Büntetésének letöltése után, tavaly februárban visszatoloncolták hazájába, és kitiltották Németországból.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.