EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület

Megjött a Mikulás!

A Finnair menetrend szerinti járatával egy héttel december 6-a előtt Helsinkiből Magyarországra érkezett Joulupukki. Vecsési gyerekek énekkel fogadták a finn nagy szakállút. Programját idén a MikulásGyár szervezi Magyarországon.

Már a reptérből kiszállva megrohanták Joulupukkit
Fotó: Mészáros Diána

A finn Mikulás hagyományosan néhány nappal december 6-a előtt érkezik Magyarországra, hogy legyen ideje alaposan körülnézni az országban, és minél több gyermeket fel tudjon keresni. Az idén Joulupukkit nulla fok körüli hőmérséklet és metszően hideg szél fogadta a repülőtéren. A betonon a finn Mikulást a vecsési Mosolyország Óvoda gyermekei, néhány szerencsés repülőtéri dolgozó óvodáskorú gyermeke és közel ötvenfős médiacsapat várta.


A Joulupukki utolsóként hagyta el az Airbus A321-es típusú gépet, majd meghallgatta a vecsési óvodások énekét, és átvette tőlük a rajzos üdvözleteket. A nagyobbak közül többen levelet is írtak a Mikulásnak, hogy mit szeretnének  ajándékba kapni. Ezeket a kívánságokat egyébként év közben postán is el lehet juttatni a Joulupukkihoz, hiszen ő Lappföldön, az északi sarkkörön túl, Rovaniemi finn várostól északra, egy fenyőerdő mélyén él. Olyan nagy levélforgalmat bonyolít le a világ minden részén élő gyerekekkel, hogy a finn posta egy külön postahivatalt nyitott számára a háza mellett.

Joulupukki levélcíme:

Joulupukin Pajakylä
96930 NAPAPIIRI

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.