EUR: 323,25 Ft
CHF: 290,75 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Megkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

Megkezdődött szombaton az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésű Országházi Gyermekkarácsonya, amelyen mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermek vesz részt Magyarországról és a határon túlról.

A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és képviselőjüknek átadta az Országház kulcsát.


A karácsonyi programok megkezdése előtt a házelnök a résztvevőket köszöntve elmondta: mintegy 800-an érkeztek a Kárpát-medence különböző magyarlakta településeiről, hogy együtt köszöntsék a közelgő karácsonyt és kifejezzék, hogy mi magyarok összetartozunk, a világ bármely részén is éljünk.

A rendezvényen a meghívott gyermekeket népszerű művészek és előadók karácsonyi műsora szórakoztatja, különböző interaktív programokon vehetnek rész, találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, valamint idegenvezetők segítségével tekinthetik meg az Országház nevezetességeit és a díszőrségváltást.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek