EUR: 323,25 Ft
CHF: 290,75 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Veszprém

Megkezdődtek a II. Veszprémi Középiskolás Liga küzdelmei

Városunk jóvoltából a Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat (Vediök) ebben az évben egymillió forintos felajánlást kapott. A diákönkormányzat céljai között szerepelt egyebek mellett azt is, hogy megrendezze a II. Veszprémi Középiskolás Ligát (VKL 2.0), tekintettel arra, hogy a két évvel ezelőtti „első felvonás” nagyon jó tapasztalatokkal és pozitív visszhanggal zárult. A programsorozatot december 10-én reggel nyitották meg a Március 15. úti sportcsarnokban.

A résztvevő iskolák több sportágban mérhetik össze tudásukat (fotó: Domján Attila)

– Úgy gondolom, hogy azért fontosak igazán ezek az események, mert a mozgás és az egészség kéz a kézben jár. Vigyázzatok magatokra, s a sport mellett szenteljetek elég időt a barátságra és az odafigyelésre is! – nyitotta meg az eseményt köszöntőjével Némedi Lajos alpolgármester.


Simon Noel, a Vediök elnöke ezek után köszönetet mondott a veszprémi önkormányzatnak, a Lélektér Alapítványnak és az önkénteseknek. Hozzátette, hogy a programsorozat elsődleges célja a továbbiakban is az, hogy a veszprémi és a környékbeli középiskolás közösségek összekovácsolódjanak.

A versenysorozatot Némedi Lajos alpolgármester nyitotta meg (fotó: Domján Attila)

A részt vevő tizenegy Veszprém megyei intézmény tanulói a labdarúgáson kívül kosárlabdában, röplabdában, kézilabdában, sőt még e-sportban is összemérik erejüket. Hogy a megfelelő motiváció véletlenül se maradjon el, a harmadik helyen végző iskola egy csocsóasztallal, a második helyezett egy komplett hangtechnikával és kivetővel, a győztes középiskola pedig egy játékkonzollal gazdagodik majd.

Kapcsolódó Cikkek