EUR: 361,55 Ft
CHF: 340,52 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Békéscsaba

Meglátogatta a Mikulás a Degré utca lakóit

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat lakói számára igen sűrű a december. Az események, programok gyorsan követik egymást, a lakók legnagyobb örömére.

A karácsony ünneplése az Angyalok szárnyalása című gálaműsorral kezdődött. Erről Sziszák Katalin, az intézmény vezetője azt mondta, a fiatalok számára talán ez a legjobb karácsonyi ajándék. Hónapokon át készülnek, próbálnak, és még utána is nagy izgalomban tartja őket a rendezvény.


Majd következett a Mikulás érkezése, ami ha nem is annyira izgalmas, mint a gála, de hasonlóan örömmel tölti el a fiatalokat, színt visz a hétköznapjaikba. Idén is egy kis műsorral kedveskedtek a lakóknak, volt édesség, gyümölcs – az otthon támogatóinak jóvoltából. Először Király Dominik klarinétjátékát hallhatták a megjelentek, az ő segítségével hívták be a Mikulást. Majd Berta János, vagy ahogy a megyében ismerik, Jimmy bohóc előadásában népmesét hallhattak, de a hagyományokhoz hűen képviseltette magát a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub is. A Mikulás végignézte a műsort a fiatalokkal.

Végül a karácsonyi ünnepség zárja a készülődést. Sziszák Katalintól azt is megtudtuk, hogy ennek az ünnepségnek már évtizedes hagyományai vannak. Sokan a fiatalok közül nem tudnak családi körben ünnepelni, ezért az otthon dolgozói mindent megtesznek, hogy szép legyen számukra ez a néhány nap. Az édességek, az ajándékok ugyanúgy az ő életüknek is részei.

Kapcsolódó Cikkek