EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Szekszárd

Megnyitott a műjégpálya

November 24-én megnyitotta kapuit a Szekszárdi Műjégpálya. A városi sportcsarnok mögött található fedett létesítmény immár 12 éve várja a megyeszékhely és környéke korcsolyázni és jégkorongozni szerető közönségét.

Máris birtokba vehették a pályát Fotó: Nagy Nándor

– Idén is megnyitotta kapuit a szezonálisan működő Szekszárdi Műjégpálya. Igyekeztünk a szolgáltatások közül azokat megtartani, amelyek kiválóan működtek a korábbi években – mondta Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Ennek megfelelően idén is lehetőséget biztosítunk korcsolyabérlésre, mindemellett akinek esetleg saját korcsolyája van, de nem elég éles a pengéje, akkor korcsolyaélezést is biztosítunk. Az előző évben óriási sikere volt a kicsi gyerekek korcsolyázását segítő pingvineknek, úgyhogy az idei évben már hat darab ilyen pingvin bérelhető. Természetesen a programok terén is megtartottuk azokat a dolgokat, amelyek tavaly a közönség visszajelzései alapján jól sikerültek. Így idén is lesz jégdiszkó, csatlakozunk a Jégpályák Éjszakája programsorozathoz január második felében, és hát természetesen ezenkívül a hétvégi programok is fontosak, hiszen ilyenkor nincsenek jégkorongedzések a pályán, tehát közönség-korcsolyázás lesz ezeken a napokon – részletezte Csillag Balázs.


A jégpályán korcsolyabérlésre is lehetőség van Fotó: Nagy Nándor

Hétközben 18 óra 30 perctől este 8 óráig, pénteken délután kettő órától este 8 óráig, szombaton és vasárnap pedig reggeltől egészen estig lehet a jégpályát használni.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is pingvinek segítik a legkisebbeket Fotó: Nagy Nándor

– Az esti 8 órás zárás után lehetőség lesz a jégpálya bérlésére is, amit alapvetően amatőr jégkorongcsapatok bérelhetnek, de idén szeretnénk azt, hogy baráti társaságok, esetleg születésnapi rendezvények is jönnének hozzánk, tehát bárki kibérelheti este 8 és 10 óra között a Szekszárdi Műjégpályát – zárta mondandóját a Szekszárdi Sportközpont vezetője.


A sátorfedésnek köszönhetően a több mint 800 négyzetméteres jégfelület minden időjárási körülmény között használható.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.