EUR: 336,21 Ft
CHF: 313,24 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Kecskemét

Megújult a Mercedes-iskola

Átadták a Mercedes-Benz Iskola közel 600 millió forintból felújított épületszárnyát Kecskeméten, a Lestár Péter Oktatási Központban, amelyet az autógyár saját forrásából, állami támogatással korszerűsített. 

– Az iskolaépület csak egy külső burkolat. Az igazi munka most kezdődik. Az lesz a feladatunk, hogy ezt a külső burkot, ezt az épületet megtöltsük élettel, tanulással, dicsérettel, adott esetben dorgálással és mindenekelőtt az emberek közötti kapcsolatok, a tanulókhoz fűződő viszonyunk felépítésével, ami tulajdonképpen a siker kulcsa – mondta Tobias Bopp, a Mercedes-Benz Iskola igazgatója a felújított épületszárny átadóján.


A fejlesztés során a tantermeket is korszerűsítették

 

Dörte Christensen, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának igazgatója elmondta: a Mercedes-Benz iskoláját 2009-ben alapították, a Daimler AG, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja és Kecskemét város együttműködésének köszönhetően, kezdetben a Németországból érkező családok gyermekeinek oktatására. Az első tanévben két tanulója volt az intézménynek, ahol ma már 93 diák (62 alsó és 31 felső tagozatos) ül az iskolapadokban, 32 pedagógus irányításával. Az iskola az elmúlt tanévtől kezdődően megnyitotta kapuit a magyar anyanyelvű tanulók előtt is, s a Mercedes-Benz-gyár elérhetővé tette számukra az oktatás teljes vertikumát. Ennek köszönhetően ma a tanulói létszám felét német, felét magyar diákok teszik ki.

Lena Doll, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója kiemelte, a Mercedes-Benz vezetése számára kiemelten fontos, hogy hozzájárulhat Kecskemét és a régió oktatási színvonalának emeléséhez. Büszkék arra, hogy egy olyan képzési folyamatot valósítanak meg, amely az óvodával kezdődik, és az általános iskolán keresztül egészen a szakképzésig tart.


Ünnepi műsorral készültek a gyerekek az átadóra

Az oktatás Baden-Württemberg tartomány tantervei szerint történik. Az alsó tagozatban a német nyelvű oktatás szinte minden órán két pedagógus közös munkájával valósul meg, a német tanító mellett mindig egy magyar nyelvű pedagógus is foglalkozik a diákokkal. A negyedik osztály végére a gyerekek már mindkét nyelven nagyon jól tudják kifejezni magukat.

A fejlesztés során a tantermek, csoportszobák és tanári szobák korszerűsítése mellett megújult a lépcsőház, az aula, a földszinti tornaterem és az öltözők, a melegítőkonyha, az étkező, a tankonyha és további két oktatóterem is. Az udvaron két játszótér, műfüves focipálya, teniszpálya, 100 méteres futópálya, strandröplabdapálya, valamint távolugrópálya és egy kültéri fitneszeszközökkel felszerelt tornapálya biztosít mozgási és sportolási lehetőséget a tanulóknak.

Új sportpályák biztosítják a mozgási lehetőséget a tanulóknak

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.