2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Kecskemét

Megújult a Mercedes-iskola

Átadták a Mercedes-Benz Iskola közel 600 millió forintból felújított épületszárnyát Kecskeméten, a Lestár Péter Oktatási Központban, amelyet az autógyár saját forrásából, állami támogatással korszerűsített. 

– Az iskolaépület csak egy külső burkolat. Az igazi munka most kezdődik. Az lesz a feladatunk, hogy ezt a külső burkot, ezt az épületet megtöltsük élettel, tanulással, dicsérettel, adott esetben dorgálással és mindenekelőtt az emberek közötti kapcsolatok, a tanulókhoz fűződő viszonyunk felépítésével, ami tulajdonképpen a siker kulcsa – mondta Tobias Bopp, a Mercedes-Benz Iskola igazgatója a felújított épületszárny átadóján.


A fejlesztés során a tantermeket is korszerűsítették

 

Dörte Christensen, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának igazgatója elmondta: a Mercedes-Benz iskoláját 2009-ben alapították, a Daimler AG, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja és Kecskemét város együttműködésének köszönhetően, kezdetben a Németországból érkező családok gyermekeinek oktatására. Az első tanévben két tanulója volt az intézménynek, ahol ma már 93 diák (62 alsó és 31 felső tagozatos) ül az iskolapadokban, 32 pedagógus irányításával. Az iskola az elmúlt tanévtől kezdődően megnyitotta kapuit a magyar anyanyelvű tanulók előtt is, s a Mercedes-Benz-gyár elérhetővé tette számukra az oktatás teljes vertikumát. Ennek köszönhetően ma a tanulói létszám felét német, felét magyar diákok teszik ki.

Lena Doll, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója kiemelte, a Mercedes-Benz vezetése számára kiemelten fontos, hogy hozzájárulhat Kecskemét és a régió oktatási színvonalának emeléséhez. Büszkék arra, hogy egy olyan képzési folyamatot valósítanak meg, amely az óvodával kezdődik, és az általános iskolán keresztül egészen a szakképzésig tart.


Ünnepi műsorral készültek a gyerekek az átadóra

Az oktatás Baden-Württemberg tartomány tantervei szerint történik. Az alsó tagozatban a német nyelvű oktatás szinte minden órán két pedagógus közös munkájával valósul meg, a német tanító mellett mindig egy magyar nyelvű pedagógus is foglalkozik a diákokkal. A negyedik osztály végére a gyerekek már mindkét nyelven nagyon jól tudják kifejezni magukat.

A fejlesztés során a tantermek, csoportszobák és tanári szobák korszerűsítése mellett megújult a lépcsőház, az aula, a földszinti tornaterem és az öltözők, a melegítőkonyha, az étkező, a tankonyha és további két oktatóterem is. Az udvaron két játszótér, műfüves focipálya, teniszpálya, 100 méteres futópálya, strandröplabdapálya, valamint távolugrópálya és egy kültéri fitneszeszközökkel felszerelt tornapálya biztosít mozgási és sportolási lehetőséget a tanulóknak.

Új sportpályák biztosítják a mozgási lehetőséget a tanulóknak

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.