EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Szombathely

Megújult és bővült a Király Sportlétesítmény

Felavatták a Király Sportegyesület ezer négyzetméter alapterületen felépült új épületét és kibővített pályarendszerét. Az egymilliárd forintos fejlesztés ötvenszázalékos kormányzati támogatással valósult meg.

Király Gábor, Puskás Tivadar polgármester, Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) főtitkára, Takács Mihály, a miniszterelnök sportért felelős tanácsadója, Király Ferenc a nemzeti színű szalaggal Fotó:CSG

– Már annak idején, a Hertha BSC játékosaként is gondolkodtam arról, mit csinálok majd aktív labdarúgó-pályafutásom után. Egyértelmű volt számomra, hogy a futballban akarok maradni, nekem ez a környezet jelenti az életet, a focihoz értek a legjobban. Egy olyan intézményt, olyan sportlétesítményt akartam létrehozni, ahol jó körülmények között lehet sportolni, ahol az utánpótlással foglalkozhatok – fogalmazott köszöntőjében Király Gábor 108-szoros válogatott kapus, a létesítmény névadó tulajdonosa.


Kétszintes, a 21. századi körülményeket kielégítő épülettel bővült az akadémia Fotó:CSG

A parafa granulátumos, ízületkímélő, UEFA-szabvány-méretű műfüves pályához egy kisebb gyakorló focipálya is tartozik. Az ezer négyzetméter alapterületű, körpanorámás, kétszintes épület földszintjén öltözők kaptak helyet, az emeletén pedig egy nagy közösségi tér.

Kapcsolódó Cikkek