EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

Megy is, marad is a Soros-egyetem

Hétfőn hivatalos közleményben jelentette be a Soros-egyetem, hogy Bécsbe viszi azokat a képzéseket, amelyek amerikai diplomát adnak, a többi viszont marad Magyarországon.

Újabb trükköt mutatott be Soros György egyeteme. Mint tudjuk, az intézmény december 1-jéig adott ultimátumot a kormánynak, hogy aláírja az egyetem budapesti működését garantáló nemzetközi megállapodást. Mivel ez nem történt meg, a Soros-egyetem tegnap bejelentette, hogy Bécsbe költözteti az amerikai akkreditációjú programjait, magyarul az egyetem marad Budapesten, csak az amerikai diplomát adó képzéseit viszi el.


(MTI/AP/Ferdinand Ostrop)

Mint ismert, a magyar törvények szerint egy külföldi székhelyű egyetem csak akkor adhat ki magyar diplomát, ha az anyaországban is folytat képzést. Ezt a kitételt Sorosék úgy próbálták kijátszani, hogy az amerikai Bard College-dzsal kötöttek megállapodást. Később kiderült, hogy az állítólagos amerikai campus mindössze egy vidéki faház, Janet Stetson, a Bard College egyik vezetője pedig egy érdeklődő hallgatónak azt mondta, hogy a Soros-egyetemnek náluk nincs mesterdiplomát adó képzése.

Sorosék tehát törvényt sértettek, majd elkezdték zsarolni a kormányt, végül pedig megfutamodtak.


faház CEU amerika

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek