EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Veszprém

Meleg pulcsi karácsonyra – Ruhákat gyűjtöttek a rászorulóknak

A Balaton Pláza parkolójában negyedik alkalommal szervezett téli ruhagyűjtést a hétvégén veszprémi rászorulók számára a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület és a Veszprém Lions Club.

A felajánlott ruhaneműkkel ezúttal is olyan rászoruló családokat, hajléktalanokat támogathattunk, akiknek valamilyen ok miatt kevesebb jutott: egy-egy meleg pulóver, egy már nem használt kabát vagy a szekrény hátuljába száműzött, de még jó állapotban lévő cipő óriási segítséget jelenthet számukra – mondta el Némedi Lajos alpolgármester, aki a helyszínen maga is segítette az akciót.


Nagy halomba gyűltek a zsákok (fotó: Domján Attila)

Az alpolgármester szerint a veszprémiek pontosan értik, hogy kis dolgokkal is lehet nagy örömet szerezni, és az adományozás mindkét fél karácsonyát szebbé teheti, hiszen alig két óra alatt számtalan csomag gyűlt össze. A sikert a korábbi évek tapasztalatai is garantálták, ugyanis az elmúlt három esztendőben évente több tíz köbméter ruhát adományoztak az akció keretében a veszprémiek.

Az idei adománygyűjtést követően is bőven lesz munkája a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, amely a leadott ruhaneműket elszállítja, szortírozza és elosztja a gondozottjai, valamint a rászoruló családok között – ez ugyanakkor kellemes áldozat.

Némedi Lajos alpolgármester is segédkezett a gyűjtésen (fotó: Domján Attila)

Bár az akció fókuszában a ruhagyűjtés állt, a helyszínen a felajánlott tartós élelmiszereket is át tudták venni a szervezők, és a Máltai Szeretetszolgálat szakemberei révén ezek az adományok is eljutottak a veszprémi rászorulókhoz, szebbé téve ezzel a nehéz sorsúak karácsonyát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.