2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Sport

Messi: Nem az egyéni sikerekért játszom

Újabb rekordot döntött Lionel Messi, az FC Barcelona klasszisa. A 31 éves labdarúgó karrierje során ötödik alkalommal hódította el az Aranycipőt, ezzel ő a történelem első futballistája, aki elérte ezt a számot.

Messi a 2017–2018-as idényben 34 találattal lett az európai bajnokságok legjobb góllövője. Az elismeréssel megelőzte Cristiano Ronaldót, aki eddig négy alkalommal tudta elhódítani a díjat. Az argentin futballista a 2009–2010-es (34 gól), a 2011–2012-es (50 gól), a 2012–2013-as (46 gól) és a 2016–2017-es (37 gól) idényben bizonyult a legjobb góllövőnek.


– Amikor elkezdtem játszani, nem számítottam ilyesmire. Az volt az álmom, hogy profi futballista legyek, de ilyen sikereket el sem tudtam képzelni. A kemény munkának, a sok erőfeszítésnek és mindenekelőtt a csapattársaimnak köszönhetem, amit eddig elértem, hiszen olyanokkal futballozhatok együtt, akik posztjukon a világ legjobbjainak számítanak – mondta Messi a díjátadó gálán.

EPA/Quique Garcia

További cikkeink:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

    Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

    Cristiano Ronaldo kedden elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18,8 millió eurót (5,9 milliárd forintot) fizet az államkasszába.

  • Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

    Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

    A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) lausanne-i kongresszusán az európai szekció alelnökévé választották Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnökét, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét.