2019. január 21., hétfő
Ágnes

Program

Mézeskalácsos Karácsony Vácrátóton

Immár ötödik alkalommal épül fel Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu valamint újdonságként a Szentföld és Salamon újjáépített temploma. A tésztaépületeket 50 kiló lisztből, 15 kg mézből, 250 tojásból és 40 kg porcukorból, készítették el az elmúlt 3 hétben. Az elkészített épületek, mézeskalács figurák értékesítésre kerülnek a rendezvényen; a bevétellel a helyi óvodát-bölcsődét támogatják.

Spiegelhalter László, Vácrátót polgármestere elmondta, hogy a mézeskalács házak mellett a rátóti csikótojást, a vácrátóti népviseletet is megformázták süteményből, és megelevenedik a Hófehérke és a hét törpe története is.


A Mézeskalácsfalu a „Mindenki Karácsonya” rendezvényen lesz először látható (2018. december 15. 15.00; helyszín Petőfi tér) és december 20-ig megtekinthető a helyi plébánián. Külön öröm számunkra, hogy idén az alkotásokat Dr. Beer Miklós, váci megyéspüspök is meglátogatja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ennio Morricone visszatér Budapestre!

    Ennio Morricone visszatér Budapestre!

    2019. január 23-án újabb nagyszabású koncertet ad Budapesten az idén 90. születésnapját ünneplő Ennio Morricone. A világ talán legnagyobb hatású filmzene szerzője tavaly még úgy gondolta, a jövőben a turnék helyett zeneszerzői munkásságára kíván fókuszálni.

  • AVATAR-kiállítás nyílik az Andrássy Élményközpontban

    AVATAR-kiállítás nyílik az Andrássy Élményközpontban

    Budapesten indul február elején az AVATAR: Discover Pandora kiállítás európai turnéja. A kiállítás megragadja és elhozza a földre egy idegen világ lenyűgöző szépségét, egyedi betekintést kínálva, hogy Pandora szemszögéből milyennek látszik saját bolygónk.