2019. július 20., szombat
Illés

Program

Mézeskalácsos Karácsony Vácrátóton

Immár ötödik alkalommal épül fel Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu valamint újdonságként a Szentföld és Salamon újjáépített temploma. A tésztaépületeket 50 kiló lisztből, 15 kg mézből, 250 tojásból és 40 kg porcukorból, készítették el az elmúlt 3 hétben. Az elkészített épületek, mézeskalács figurák értékesítésre kerülnek a rendezvényen; a bevétellel a helyi óvodát-bölcsődét támogatják.

Spiegelhalter László, Vácrátót polgármestere elmondta, hogy a mézeskalács házak mellett a rátóti csikótojást, a vácrátóti népviseletet is megformázták süteményből, és megelevenedik a Hófehérke és a hét törpe története is.


A Mézeskalácsfalu a „Mindenki Karácsonya” rendezvényen lesz először látható (2018. december 15. 15.00; helyszín Petőfi tér) és december 20-ig megtekinthető a helyi plébánián. Külön öröm számunkra, hogy idén az alkotásokat Dr. Beer Miklós, váci megyéspüspök is meglátogatja.

Kapcsolódó Cikkek

 • 20. kisvasúti nap

  20. kisvasúti nap

  2019. július 27-én, szombaton tartják a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napját, amire a szervezők várják a vasútbarátokat.

 • Meghosszabbítják Az Inkák Aranya kiállítást

  Meghosszabbítják Az Inkák Aranya kiállítást

  A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők 2019. október 13-ig meghosszabbítják Az Inkák Aranya kiállítás nyitva tartását. A letűnt, titokzatos birodalom kincseit bemutató tárlat márciusban nyitotta meg kapuit és eredetileg nyár végéig várta volna a látogatókat a belvárosi Komplexben.

 • Music Fm a LUPÁN

  Music Fm a LUPÁN

  Újra éled az idén év elején megszűnt Music Fm, ha nem is az éterben, de a rádió egykori DJ-i Budapest tengerpartjának legújabb helyszínén, a Takarék Beachen hétvégnte pakolják majd a lemezeket.