2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Belföld

Migránsvízumot vezetne be Brüsszel

„A Fidesz néppárti frakciója elutasítja a migránsvízumok bevezetését, mert az elképesztő, abszurd és veszélyes”– mondta Gál Kinga, a párt EP-képviselője Brüsszelben.

A napokban az EP szakbizottsága (LIBE) megszavazta a humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést. Gál Kinga kifejtette, nem értenek egyet azzal, hogy előzetes biztonsági szűrés és menekültügyi eljárás lefolytatása nélkül engedjék be a migránsokat az unió területére. A bevándorlók csupán a megelőlegezett bizalom alapján beléphetnek az országba, anélkül, hogy bármiféle ellenőrzésen átesnének, majd az ezt követő menekültügyi eljárást a tagállamok egyénenként kezdik lefolytatni.


– Látjuk, hogy aki már bent van, legyen az migráns, illegális, vagy gazdasági bevándorló, azt az unió nem tudja visszaküldeni, tehát már itt marad. Emellett ezresével fogják megrohamozni a konzulátusokat a vízumkérők, ami rendkívüli terhet ró majd a tagállamok unión kívüli külképviseleteire – vélekedett Gál Kinga.

Eközben kiderült miről tárgyalt Soros György Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével. A Fidesz szerint a találkozó apropója az volt, hogy vegyék el a közép-európai tagállamok támogatásának egy részét, és azt miképp adják a bevándorlást támogató Soros-szervezeteknek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Összevissza ígérgetnek Budapesten az ellenzéki jelöltek, akik közül többen is részt vettek a 2010 előtti városirányításban – emlékeztetett Tarlós István főpolgármester a Kossuth rádióban, ahol elmondta, hogy azóta sikerült stabilizálni a város működését, többek közt az akkor romokban heverő BKV-t.

 • Egyre csökken az államadósság

  Egyre csökken az államadósság

  Tíz éve nem volt olyan alacsony az államadósság, mint az idei első félév végén. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése alapján 2021-re hatvan százalék alá süllyedhet a magyar államháztartás adóssága.

 • Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kifelé S. Levente példás családi életet élt, miközben a fiával a kismotorjára ültetve sétálni indult, egyik kezében az élettársa, Anita kezét fogta, a másikban a nő kutyáját vezette pórázon.

 • Fotópályázat Magyarország szépségeiről

  Fotópályázat Magyarország szépségeiről

  Magyarország 365 címmel országos fotópályázatot hirdet a kormány az ország értékeinek bemutatására – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.