EUR: 316,68 Ft
CHF: 278,76 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Migránsvízumot vezetne be Brüsszel

„A Fidesz néppárti frakciója elutasítja a migránsvízumok bevezetését, mert az elképesztő, abszurd és veszélyes”– mondta Gál Kinga, a párt EP-képviselője Brüsszelben.

A napokban az EP szakbizottsága (LIBE) megszavazta a humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést. Gál Kinga kifejtette, nem értenek egyet azzal, hogy előzetes biztonsági szűrés és menekültügyi eljárás lefolytatása nélkül engedjék be a migránsokat az unió területére. A bevándorlók csupán a megelőlegezett bizalom alapján beléphetnek az országba, anélkül, hogy bármiféle ellenőrzésen átesnének, majd az ezt követő menekültügyi eljárást a tagállamok egyénenként kezdik lefolytatni.


– Látjuk, hogy aki már bent van, legyen az migráns, illegális, vagy gazdasági bevándorló, azt az unió nem tudja visszaküldeni, tehát már itt marad. Emellett ezresével fogják megrohamozni a konzulátusokat a vízumkérők, ami rendkívüli terhet ró majd a tagállamok unión kívüli külképviseleteire – vélekedett Gál Kinga.

Eközben kiderült miről tárgyalt Soros György Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével. A Fidesz szerint a találkozó apropója az volt, hogy vegyék el a közép-európai tagállamok támogatásának egy részét, és azt miképp adják a bevándorlást támogató Soros-szervezeteknek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem túl jó a levegő Debrecenben

  Nem túl jó a levegő Debrecenben

  Kedden a riasztási, szerdán a tájékoztatási küszöbértéket haladta meg a szálló por légköri koncentrációja Debrecenben – közölte a városháza sajtószolgálata csütörtök reggel az MTI-vel.

 • Magyar-román kórházi együttműködés indul

  Magyar-román kórházi együttműködés indul

  Több mint 13 millió euróból (4,1 milliárd forintból) kezdődnek egészségügyi fejlesztések egy román-magyar uniós program segítségével a romániai Szatmár megye, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három kórházában.

 • Ezekre költöttek a legtöbbet a magyarok

  Ezekre költöttek a legtöbbet a magyarok

  Élelmiszerre 1835 milliárd forintot költött tavaly a lakosság, háztartási vegyi árura és szépségápolási termékekre pedig 448 milliárdot, az előbbi 7, az utóbbi 8 százalékos növekedés az előző évhez képest; az élelmiszerek közül a hús, a sör és a sajt forgalma emelkedett ki – ismerteti a csütörtöki Világgazdaság a Nielsen adataira hivatkozva.