2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Külföld

Mikulásnak hitte magát a tinédzser, majd beszorult a kéménybe

Hihetetlen, de tényleg megtörtént az eset. A DW úgy tudja, hogy a kabaréba illő eset úgy kezdődött az ausztriai Linzben, hogy egy 14 éves fiú felmászott szomszéduk házának tetejére azért, hogy a kilátásban gyönyörködjön.

Eddig minden rendben is ment, ám amikor a fiú megunta az éjszaki fényekkel tűzdelt végtelenbe nyúló téli város fürkészését, kiszúrta a ház kéményét. Azon kezdett gondolkozni, hogy mégis milyen érzés lehet lecsúszni a kéményen keresztül a házba úgy, ahogyan azt a Télapó is teszi az ajándékokkal megpakolt puttonyával a hátán.


Az eszmefuttatás végére érve a tinédzser azonnal a tettek mezejére lépett. Bemászott a kéménybe, majd el is kezdett lefelé csúszni. Azonban porszem került a gépezetbe. A probléma azon túl, hogy a házhoz egyébként nem tartozott kandalló, a kéménycső egyre szűkülő átmérője miatt félúton megragadt a srác. Három órán keresztül dekkolt a csőbe ragadva, mire az egyik szomszéd valamikor hajnali 4 óra magasságában meghallotta a segélykiáltását és kihívta a tűzoltókat.

Végül a fal kibontásával sikerült megmenekülnie a kamasznak, akinek szerencsére az ijedségen kívül semmi baja nem történt. Később elmesélte, hogy először tényleg csak a kilátásra volt kíváncsi, ám amikor meglátta a kéményeket, eszébe jutott, hogy a mesékben a Télapó hozza az ajándékot karácsonykor ünnepén és a kéményeken keresztül jut be a házakba az ajándékokkal kibélelt batyujával a hátán. Nos, innen jött az ötlet. A fiú csupán csak azzal nem számolt, hogy a Télapónak azért van némi szuper képessége az ilyen akciók kivitelezéséhez, na meg ő inkább a nyugati országok felé járkál.


Télapó, vagy Jézuska?

Bármilyen meglepő, de a világon szinte egyedülálló módon hozza az ajándékokat nálunk a Jézuska. Magyarországon kívül ugyanis mindössze három másik országban, Szlovákiában, Csehországban és Ausztriában ünneplik így a karácsonyt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek