2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Nagykanizsa

Mikulások, mindenütt

Az ember a múlt hét második felében úgy érezhette, Lappföld Nagykanizsára költözött. December 5. és 7. között a város szinte minden pontján feltűnt az ősz szakállú, aki, természetesen, ajándékokkal halmozta el az apróságokat.

Miki – mert a fiatalok jó része ma már csak így emlegeti – járt például a Hevesi Sándor Művelődési Központban, a pöttöm partin, az egyik bevásárlóközpontban, ahol fotózkodni is lehetett vele, sőt, a vasútállomásra vonattal érkezett, ahonnan a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házba sietett.


Az Erzsébet téri Mikulás pedig több mint ötszáz gyermek napját tette szebbé december 6-án, cukrot, csokit, segítőivel narancsot osztva – s olykor a virgács is előkerült a puttonyból. A Lokál Extra érdeklődésére a Lada becenévre hallgató jóságos férfiember azt mondta, a csillogó gyerekszemek megérték a hosszú utazást, a fáradságot, és virgácsot is csak azért hozott, mert az ilyenkor szokás…

A Mikulás csak rutinból hozott virgácsot Kanizsára Fotó: Gergely Szilárd

A városban és környékén egyébként tovább tart az Egy doboznyi szeretet jótékonysági akció, a Csodapontokon várják a cipősdobozokba csomagolt meglepetéseket, amelyekkel szebbé teszik majd a rászoruló gyermekek karácsonyát – Kanizsán, Muraföldén, és szokás szerint, Kárpátalján is.

Aki pedig a négylábúakra is gondol, azt várja december 15-én a menhely hagyományos karácsonyi nyílt napja, amelyen élelmet, pokrócot és anyagi támogatást is szívesen fogadnak. S persze, szeretetből, kutyát is lehet sétáltatni.

Kapcsolódó Cikkek